Bitcoin 10.000 doların üstünde kalmaya çalışırken sırada bu seviyeler mi var?
Bitcoin, yatırımcıların 10 bin 500 dolardan son düşüşü konusunda gerginliğini korurken, Salı günü 10 bin dolarlık desteğin yakınındaki yeri kısa bir süre kaybetti.

Bitcoin 10.000 doların üstünde kalmaya çalışırken sırada bu seviyeler mi var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, yatırımcıların 10 bin 500 dolardan son düşüşü konusunda gerginliğini korurken, Salı günü 10 bin dolarlık desteğin yakınındaki yeri kısa bir süre kaybetti.

BTC / USD kuru açılış oranından yüzde 3,68 düşüşle gün içi en düşük 9,993 $’a düştü. Son satışlar, daha güçlü bir ABD dolarının arkasında ortaya çıktı. Amerikan doları, sabah erken saatlerde Londra seansında yüzde 0,32 yükseldi.

bitcoin, btcusd, btcusdt, xbtusd, cryptocurrency, crypto

Bitcoin fiyatlarındaki düşüş, geleneksel piyasalarla birlikte ortaya çıktı. Örneğin, S&P 500’e bağlı vadeli işlemler, piyasa öncesi ticarette yüzde 0,53 düştü. Teknoloji meraklısı Nasdaq Composite de yüzde 1,27 oranında düştü. Pazartesi günü ABD pazarı İşçi Bayramı tatili nedeniyle kapalıydı.

Maliyetli bir ilişki

Bitcoin ve ABD hisse senetleri, Mart 2020’nin düşüş yönlü küresel piyasa rotasından bu yana amansız bir korelasyon oluşturdu.

Hisse senetlerinde zarar gören traderlar, o sırada elde tuttukları karlı varlıkları satarak nakit elde etmeyi başardılar. Gözlemciler, nargin çağrılarının kapatılmasının BTC / USD’yi yaklaşık yüzde 60 oranında düşürmede önemli bir rol oynadığına inanıyor.

Fraktal, Eylül 2020’de bir tekrarı ima etti. ABD hisse senetlerinin gerilemesine neden olabilecek açık bir dış tetikleyici olmaksızın, analistler, şirketlerin çoğunluğunun – özellikle teknoloji odaklı olanlarının – gerçek değerlerinin çok katı olan yüksek seviyelerde işlem gördüklerini belirtti. Bu, kısa vadeli bir aşağı yönlü düzeltmeyi tetiklemiş olabilir.

spx, s&p 500, us index, coronavirus, covid19

Bu arada, Mart ayı ortasındaki düşük seviyesinden yüzde 200’ün üzerinde işlem gören Bitcoin, teknoloji hisselerinin gerilemesinden muzdarip olabilecek portföyler için bir dengeleme aracı olarak davrandı. Bu durum, sonunda ABD dolarının değerini yükseltti.

Glassnode en son haftalık raporunda, “Önümüzdeki haftalarda, yatırımcılar, BTC ve genel olarak kripto piyasalarının beklenen davranışını belirlemede blok zinciri odaklı temellere ek olarak borsadaki hareketlerin farkında olmalıdır” diyor.

Bitcoin için daha fazla düşüş mü?

Bitcoin- S & P 500 korelasyonu devam ederse, kripto para biriminin ABD referans endeksini düşüşlerine ve toparlanmalarına göre ayarlaması muhtemeldir. Şu ana kadar, hisse senedi yatırımcıları için görünüm acımasız görünüyor.

Goldman Sachs analistleri, S&P 500 ve Cboe Volatilite Endeksi’nin art arda yükseldiğini belirtiyor. Bu durum, birbirleriyle ters korelasyonları nedeniyle alışılmadık bir durumdur. Bu metriklerin el ele verdiği son sefer, 2000’lerin dot-com balonundan önceydi.

Bu, Goldman analistlerinin mevcut borsa rallisinde balon benzeri bir senaryo tahmin etmesine izin verdi.

Öte yandan Bitcoin, CME’nin Bitcoin Vadeli İşlemleri tablosundaki eksik mumla çakışan bir seviye olan 9 bin 600 dolara doğru bir hareket bekliyordu. Traderlar, BTC / USD’nin her on defadan neredeyse 9’unu geçme geçmişi nedeniyle söz konusu boşluğu dolduracağına inanıyor.

ABD hisse senedi piyasasında bir düşüş BTC / USD’yi söz konusu seviyeye itebilir.

Newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin