Alıcılar kripto piyasasının dışında kaldı ve düzeltmeyi bekliyorlar
Alıcılar kripto piyasasının dışında kaldı ve düzeltmeyi bekliyorlar

Bitcoin 1.500 dolara düşerse altcoinleri bekleyen tehlike ne olur?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017 ortalarından beri kripto paralar hiç bu kadar can sıkıcı olmamıştı. O zaman ile şimdiki zaman arasındaki fark ise 2017 ortalarında pazar yükseliş beklentisi ile enerji dolu iken bugün bazı kesimler yükseliş beklentilerini korusalar da genel olarak oldukça düşük bir enerji olması. Bunun yanında Kripto piyasalarında  ” Bitcoin 1.500 dolar olabilir ” söylemleri dolaşması akıllara çoğu altcoinin nasıl ayakta kalacağı sorusunu getiriyor.

Geçtiğimiz 24 saat içinde kripto para piyasası sermayesi, 2018 için yeni bir düşük seviyeye çekildi. Bu seviye aynı zamanda son 16 ayın en düşük seviyesi olarak takip edildi. CMC verilerine göre, 103,5 milyar doların görülmesi ile 2017 Ağustos ayının başından bu yana en düşük seviyeye ulaşılmasına neden oldu.

Kripto sermayesi yılbaşından bu yana yüzde 87,5 oranında eridi

Bu büyük geri çekilme, Ocak ayı başındaki 830 milyar dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana yüzde 87,5’lik bir düşüşe işaret ediyor. Dijital para birimlerinden yaşanan göçler hızlandıkça, her iki haftada bir yeni bir düşük seviyeler test ediliyor. Piyasaların bu haftaki kaybı ise yüzde 15’lik bir düşüş ile 20 milyar dolar olarak kaydedildi.

Diğer çarpıcı bir rakam ise bir aylık periyotta kripto pazarının yarısından fazlasına denk gelen ve 100 milyar doları aşan bir fon çıkışının yaşanması. Kasım ayı başlarında 200 milyar doların üzerinde olan piyasa sermayesinin bugün gelinen noktada 100 milyar doların biraz üzerinde olduğunu görüyoruz.

Düşüşün faturası SEC’e kesiliyor

Ana akım medya, ölüm sarmalları ve Bitcoin’in az bir amaca hizmet eden ama daha fazla korku, belirsizlik ve kuşkuya yol açan sıfırı bulacağı hikâyeleriyle dolu. Çoğu görüşe göre ise piyasanın bu duruma düşmesi SEC kaynaklı. Piyasa oyuncuları SEC’in düzenlemeye tabi olmayan menkul kıymetler üzerindeki resmi kısıtlamalarının bu duruma gelinmesinde başrol oynadığını düşünüyor. Ayrıca SEC tarafından bir türlü onaylanmayan kripto ETFleri de son olarak toparlanma umutlarını suya düşürdü.

Çinli madenciler, yeni çıkarttıkları coinleri kısarak, bir nevi bu yılki kripto çöküşüne katkıda bulundular. Ancak kârlılık azaldıkça, madencilik gruplarının ve ASIC’lerin yüksek güçlü çiftliklerinin kontrolü kaybetmesinden ötürü madencilik güçlüğü de arttı.

Bitcoin 1.500 dolara düşerse altcoinlerin çoğu için tehlike çanları çalacak

Kesin olan bir şey var ki o da ayılar hala kripto pazarlarının kontrolünü elinde bulunduruyor. Bitcoin, aşağı yönlü momentumun lideri konumunda.  Kripto paranın birkaç kez destek seviyelerine tutunmadaki başarısızlığı, onu takip eden pazarın yeni en düşük seviyelere ulaşmasına neden oldu. Bitcoin dünkü fiyat hareketlerinde 3.280 doları görerek yılın en düşük rakamını bir kez daha egale etti.

Şu anki tahmin, BTC’nin yaklaşık 3.000 dolar seviyesine kadar düşeceği ve toparlanmadan önce bir süre orada kalacağı şeklinde yoğunlaşıyor. Bazı pesimist görüşler ise Bitcoin 1.500 dolara kadar düşebileceğini öne sürmüş olsalar da, diğer altcoinlerin çoğu bu fiyat seviyesine göre pratik olarak değersiz olacak.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin