birleşik krallık gözlemcisi
Birleşik Krallık gözlemcisi yatırımcıları bu lisanssız şirketler hakkında uyarıyor!

Birleşik Krallık gözlemcisi yatırımcıları bu lisanssız şirketler hakkında uyarıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere’de finans hizmetler sağlayıcılarını denetleyen Birleşik Krallık gözlemcisi Financial Conduct Authority (FCA), uygun bir lisans olmadan faaliyet gösteren riskli şirketlerin bulunduğu uyarı listesine kripto sektöründe faaliyet gösteren üç firma ekledi.

Birleşik Krallık gözlemcisi bu 3 şirketin lisans almadan finansal faaliyetler yürüttüklerine inanıyor

Son birkaç güne ait uyarı listesinde, Local Bitcoin Ltd, BK Coin ve BlackRock Crypto Asset Management Limited şirketleri bulunuyor.

FCA’ya göre, ne Local Bitcoin ne de BK Coin, İngiltere’de finans hizmeti vermek için gerekli bir yetkiye sahip değil. Ancak gözlemci kuruluş bunu yaptıklarına inanıyor.

Northumberland’da bulunduğu iddia edilen Local Bitcoin, popüler bir “peer-to-peer” kripto para borsası olan Local Bitcoins ile garip bir şekilde benzer bir isme sahip. Ancak açıkça söylemek gerekirse şirketin Local Bitcoins ile hiçbir ilgisi yok. Bunun yerine, Local Bitcoin web sitesine göre, şirket kripto para yatırımları sunuyor ve 260.000’den fazla müşteriye sahip olduğunu iddia ediyor. Ayrıca, Avrupa yönetmeliklerine uygun olarak faaliyet gösterdiğini ve büyük Avrupa bankalarında müşteri fonlarını koruduğunu söylüyor.

Bu şirketler lisanslı şirketlerin birer kopyası gibi

BK Coin’in web sitesi de Local Bitcoin’e benzer şekilde garip görünüyor. Ve ikisinin logoları birbirlerine bir hayli benziyor. Benzerlik bununla da kalmayıp site içerisindeki bilgi ve metinler de oldukça benzer. En büyük fark ise BK Coin’in Londra’da olduğunu iddia etmesi.

FCR uyarı listesindeki üçüncü kripto şirketi, BlackRock Crypto Asset Management Limited, ABD merkezli küresel yatırım yönetimi şirketi BlackRock Inc’in yerel şubesi olan FCA tarafından yetkilendirilmiş BlackRock Yatırım Yönetimi (UK) Limited’in bir “klon firmasıdır”. “Klon firma” aslında CEO’su Larry Fink’in şirketin Blockchain ve kripto para birimleri üzerinde bir çalışma grubu kurduğunu söyleyen BlackRock ile hiçbir ilgisi yok. Ancak kripto paralar için büyük bir talep görmedi.

Birleşik Krallık şirketlerinin kayıtlarına göre, klon firma Londra’da bulunuyor. Ve Şubat 2018’de 1.000 sterlinlik bir sermaye ile kurulmuş şirket Mark Wiseman tarafından yönetiliyor. BlackRock Crypto Asset Management Limited, yatırım ortaklığı, açık uçlu yatırım şirketleri, finansal kiralama ve finansal yönetim gibi FCA yetkisi gerektiren faaliyetlerle ilgili faaliyetler sunduğunu iddia etti. Aynı zamanda firmanın etkin bir web sitesine de rastlanmadı.

cryptovest

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin