Popüler uzmandan Bitcoin’i 400 bin dolara yükselten tahmin
Popüler uzmandan Bitcoin’i 400 bin dolara yükselten tahmin

Bir sonraki Bitcoin patlaması neler yapabilir? Bitcoin’in durumu 2003 yılında altın fiyatına olanlarla benzer!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son haftalarda, kripto para piyasaları kendi bağımsız boğa koşusunu başlatan altcoinlerle yükseliyor. Son birkaç günde %17’lik bir artış yaşayan XRP’nin yanı sıra, toplam piyasa değeri istikrarlı ve bu yılın Eylül ayından bu yana 200 ila 220 milyar dolarlık bölgeye taşındı. Bununla birlikte herkes mutlu değil. Ocak ayındaki düzeltmeden önce kripto paralara yatırım yapanlar, dijital olarak kârlarını topladılar. Ancak kripto paraları Ocak ayından sonra alanlar ise kara kara düşünüyor. Bu noktada, piyasada topun yuvarlanmasını sağlamak için bir itici güce ihtiyaç var ve bu itici güç ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) olabilir. Peki bir sonraki Bitcoin patlaması neler yapabilir?

SEC bir Bitcoin ETF’sini onaylayacak mı?

Kripto para uzmanları, bir kripto para piyasası boğa koşusunun kaçınılmaz olduğunu ve bir noktada bunun gerçekleşeceğini tahmin ediyorlar.Yıl başında bu fiyat hareketinin gerçekleşeceğini düşünen uzman ve analist sayısı ise fazla.  Ancak bir boğa piyasası bu kadar kısa sürede gerçekleşmeyebilir ve bu süreç birkaç yıl sürebilir. Böylece Aralık ayında yatırım yaptıktan sonra kaybedenler bir çeşit kâr görene kadar bir süre bekleyebilirler.

Bir Blockchain yatırımcısı olan Oliver Isaacs, SEC’in bir Bitcoin ETF’sini onaylaması durumunda boğa piyasasının daha erken gerçekleşebileceğini söylüyor. Blockchain yatırımcısı, Bitcoin’in ETF onayının piyasayı doğru yönde yönlendiren bir şey olabileceğine inanıyor. Oliver Isaacs konuya yönelik şunları söylüyor:

Bir Bitcoin ETF’sinin onaylanması, yeni yatırımcılar için milyarlarca doların kripto paraya dökülmesini sağlayacak. Ayrıca yatırımcılara hisse senetlerine ve diğer tüm ana akım varlık sınıflarına yatırım yapma kolaylığını açacak.

Bir sonraki Bitcoin patlaması ve altın fiyatı ile benzerlikleri

Eğer SEC, Bitcoin ETF’sini onaylarsa o zaman en değerli kripto para biriminin piyasa değeri yeni zirvelere çıkarabilir. Isaacs durumun şu anda, 2003 yılında altının fiyatına olanlara benzediğini belirtiyor. Oliver Isaacs konuya yönelik şunları söylüyor:

Değerli metal, Mart 2003’te ilk ETF onayının ardından fiyatında %300’den fazla artış gördü.

SEC’in bir Bitcoin ETF’sini onaylaması piyasada benzer bir etkiye sahip olabilir. Blockchain yatırımcısı, eğer gerçekleşirse, önde gelen dijital para biriminin 22.000 doların üzerine çıkabileceğini tahmin ediyor.

Cryptodaily.co.uk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin