Binance bu yıl ikinci kez hack saldırısına uğradı.
Binance bu yıl ikinci kez hack saldırısına uğradı.

Binance’den hack’lenen 7.000 Bitcoin karaborsada yüzde 70 indirimli satılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük kripto para birimi borsası Binance, 7 Mayıs’ta saldırıya uğradı ve bilgisayar korsanları, 40 milyon dolar değerinde 7.000 Bitcoin (BTC) çaldı. Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, proaktif bir şekilde durumu ele aldı ve daha sonra mevduat ve para çekme işlemlerini 16 Mayıs’a kadar kapattı.

Binance hack aldatmacası

Fonlar henüz bulunmamasına rağmen, bu hack gölgesinde başka bir aldatmaca demleniyor gibi görünüyor. Reddit kullanıcısı, r/Cryptocurrency alt sınıfında, Binance’i hack’leyen ekibin çalınan 7.000 BTC’yi %70 indirim ile sattığını duyurdu.

Hacker’lara ait olduğu iddia edilen sitede, 20 ETH için 3 BTC ve 2 ETH için 0,2BTC verileceği iddia edildi. Bu sayfa kullanıcıları Bitcoin adresini ve ETH oturumlarını ekledikten sonra işlemin tamamlanacağını bildiren başka bir sayfaya yönlendirdi.

Çoğu kullanıcı, bunun bir aldatmaca olduğunu ileri sürerek başkalarını bu programda işlem yapmamaları konusunda uyardı.

Binance’in çalınan fonları

Binance’in çalınan fonlarına gelince, kripto alanında öne çıkan pek çok kişi, fonları takip etme ve geri alma çabalarında yardımcı olmak için hizmetlerini borsaya sundu.

Hatta Justin Sun, çalınan BTC değerinde USDT bağışında bulunmak istedi. Ancak, CZ yardımını reddetti. Çeşitli cüzdan ve borsalardaki tokenleri ve kripto paraların hareketlerini takip eden Whale Alert (Balina Uyarısı), Binance’ye yardımcı olmak amacıyla Hack için özel uyarılar eklediğini belirtti. Ancak kayıp fonlarla alakalı henüz bir bilgi gelmedi.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin