featured

Binance ve Coinbase’de Bitcoin Rezervleri Hızla Düşüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CryptoQuant veri merkezine göre 10 Mayıs itibariyle Binance ve Coinbase gibi merkezi kripto borsalardaki Bitcoin rezervleri 2022’nin 4. çeyreğinde önemli bir düşüş yaşadı. Bu dönemde fiyatlar 20.000 dolardan 31.000 dolara yükselmesine rağmen rezervler nisan ayında sabit kaldı.

Bitcoin Rezervleri Hızla Küçülüyor!

Bitcoin borsası “rezervleri” merkezi borsalar tarafından tutulan ve Bitcoin miktarını dönemsel izleyen bir metriktir. Tipik olarak madeni para sahipleri ve borsalar arasındaki etkileşim, kısa bir süre içinde madeni paraya ilişkin duyarlılıklarını ve fiyat beklentilerini ölçmek için kullanılır.

Düşen rezervlere bir örnek olarak borsalardan ani bir çıkışlar gösterilebilir. Bu, kullanıcıların iyimser olduklarını ve varlıklarını koruduklarını gösterir. Ancak, Bitcoin yatırımcısı için bunun her zaman çıkış haberi olmadığına dikkat etmek gerekir. Bu çıkışlara son zamanlarda Binance’te görüldüğü gibi hacker hareketleri ve düzenleyici kaygılar da neden olabilir.

 

Merkezi borsalarda Bitcoin rezervlerinin düşmesiyle coin yatırımcısının fiyatların yükselmesini beklediği anlamı çıkar. 2022’nin 4. çeyreğinde izlenen tüm çıkışlarda toplam Bitcoin fiyat değişim rezervi, özellikle kasım ayında düştü. Bu gelişmeler, FTX’in çöküşü ve Binance gibi merkezi borsaların istikrarı hakkında ortaya çıkan sorunlarla aynı zamana denk geldi. Bir süre sonra rezervler dengelenmiş olsa da 2023’ün mart sonlarında belirgin bir düşüş yaşandı.

Ardından, Silikon Vadisi Bankası’nda çalışan Circle da dahil olmak üzere kripto projelerine hizmet veren bankalardan biri olan Signature Bank’ın kapatılması madeni para çıkışlarını tetikledi. 20 Mart’tan nisan başlarına kadar Bitcoin değişim rezervi yaklaşık 2,2 milyondan 2,1 milyona düştü.

Bitcoin Yükselecek mi?

Bitcoin borsasında yaşanan hareketlilikten sonra yatırımcılar Bitcoin yükselecek mi diye merak ediyor. Bitcoin döviz rezervlerinin genel eğilimi negatif yönde kalıyor ve fiyatlar nispeten 31.000 doların altında işlem görüyor. Yükselen fiyatlar ile düşen döviz rezervleri arasındaki korelasyon hâlâ geçerli. Fakat kripto borsalarına karşı düzenleyici eylemlerin bir farklılığa neden olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

10 Mayıs Bitcoin Fiyatı  (Kaynak: Binance BTCUSDT, TradingView)

Binance’in, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dâhil olmak üzere birçok ABD ajansı tarafından soruşturulduğu bildiriliyor. CFTC, dünyanın en büyük borsası olan Binance’in ülkedeki ticaret yasalarını çiğnediğini iddia ediyor. Herhangi bir resmi karar, yatırımcının borsaya olan güvenini azaltabilir ve muhtemelen daha fazla çıkışı tetikleyebilir. Bu durum Bitcoin rezervlerini düşürebilir.

newsbtc.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin