CoinEx Borsası “trans-fee” madencilik modelini kullanıyor
CoinEx Borsası “trans-fee” madencilik modelini kullanıyor

Binance tahtını kaybetti: Dünyanın en büyük borsası CoinEx Borsası oldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CoinEx Borsası, tartışmalı yeni bir ticaret politikasının kabul edilmesinin ardından, ticaret hacminin 5 milyon dolardan 1,5 milyar dolara çıkmasıyla 24 saatten daha kısa bir sürede 70 borsayı geride bıraktı. Trans-fee madencilik modelinin bir versiyonunu sunduğundan bu yana CoinEx, hacme göre ilk sıraya yerleşti. Borsa bu performansı ile Binance’i tahtından etti.

CoinEx Borsası “trans-fee” madencilik modelini kullanıyor

CoinEx, yeni “trans-fee” madencilik modelini benimsemesiyle birlikte eşi benzeri görülmemiş bir artış dalgası gördü. Bu model, Fcoin, Bit-Z ve Coinbene tarafından kullanılan ve CoinEx’in “Trade-driven Mining” ve “Dividend Distribution” adını verdiği modelin bir çeşidi. Bit-Z ve Coinbene, son zamanlarda ticaret hacmiyle Binance‘in üzerine çıktı ancak şimdi sırasıyla 13. ve 14. sıralardalar.

Bu yeni trans-fee madencilik modeli, kullanıcıların işlem ücretini borsanın tokenine çeviriyor. Bu, kullanıcıların temelde serbest olarak işlem yapabilmeleri anlamına gelirken borsa, tokenin kullanımındaki artıştan faydalanıyor. Bu sisteme trans-fee madenciliği deniyor. Sistemde kullanıcılar komisyon ücretlerini geri aldıkça belirli tokenlere sahip oluyor.

Yeni model ile hem Bit-Z hem de Coinbene’in hacimleri arttı

Bu  model, yüksek sayıda otomatik ticareti teşvik edebileceği için eleştiriliyor. Bu model, kişilerin borsa tokeninden daha fazlasını almasına izin veriyor. Yeni modelin benimsenmesinin ardından hem Bit-Z hem de Coinbene’in hacimleri arttı. Haziran ayında Bit-Z,1 milyar dolarlık işlem hacmine, Coinbene ise 2 milyar doların üzerinde işlem hacmine sahipti. Ancak hacimlerin bu seviyelerde kalmadığını görmek ilginç. Geçtiğimiz günlerde yeni modele karşı eleştirilerde bulunan Binance’ın kurucusu ve CEO’su Zhao Changpeng, şu açıklamalarda bulundu:

Bir borsa işlem ücretlerinden gelir elde etmiyorsa ve yalnızca tokenin fiyatından kazanç sağlıyorsa, tokenin fiyatını manipüle etmeden nasıl hayatta kalır? Fiyat manipülatörüne karşı oynamak istediğinizden emin misiniz? Ticaret platformunu kontrol eden aynı fiyat manipülatörü?

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin