Bu DeFi tokeni kısa sürede yüzde 122 fırladı! Yükselişi sürecek mi?
Bu DeFi tokeni kısa sürede yüzde 122 fırladı! Yükselişi sürecek mi?

Binance Smart Chain (BSC), Ethereum DeFi’yı geride bırakıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un DeFi tahtı, yeni gelen Binance Smart Chain tarafından sarsıldı. Son 24 saatte hacme göre sıralanan ilk 5 DeFi dappine bakıldığında, 3 Binance dapps, Venus, Autofarm ve PancakeSwap’in sırasıyla birinci, ikinci ve beşinci sırada olduğu ortaya çıkıyor. DYdX ve Compound’un yaklaşık 2.3 milyar $ ‘lık birleşik hacmine kıyasla neredeyse 29 milyar $’ lık birleşik hacim, bölünmeyi daha açık bir şekilde gösteriyor.

Dahası, nispeten yeni olan bu Binance Smart Chain dapp’larının performansı, 24 saatlik hacmi 1 milyar doların biraz altında gördüğümüz Ethereum’un önde gelen borsası Uniswap’e kıyasla daha da etkileyici görünüyor.

Kaynak: DappRadar

Geçen yıl bu zamana geri dönersek hikaye çok farklıydı. Ethereum, DeFi manzarasına ve DappRadar’daki DeFi sıralamalarına gerçekten hakimdi ve bir meydan okuyucunun böylesine ciddi bir çaba gösterdiğini görmek oldukça ferahlatıcı ve tüm işaretler BSC’nin henüz yeni başladığını gösteriyor. İlginç bir şekilde, DappRadar bunu geçen yıl ufukta gördü.

Şu anda Binance Smart Chain’de çalışan 71 merkezsiz uygulamadan (dapps) 52 tanesi DeFi kategorisinde ve 6 tanesi borsa kategorisinde. Şu anda BSC’de bulunan dapp’lerin % 80’inden fazlasının DeFi hizmetlerine odaklanmış durumda.

Bu nasıl oldu?

Binance Smart Chain, piyasaya sunulduğundan bu yana DeFi ekosistemini kuluçkaya yatırdı ve kullanıcılara daha düşük maliyetler sunarken açık bir şekilde Ethereum ekosistemi ile başa baş gitmeye çalışıyor. Bu, Binance’in yararına çalışıyor gibi görünen bir strateji.

Son zamanlarda birkaç BSC dapps etkileyici bir büyüme gösterdi. Ocak 2021’de en büyük katkıda bulunanlar iki DeFi dappiydi: PancakeSwap ve Venüs. Bunlar, Ocak 2021’deki 15 milyar dolarlık toplam işlem hacminin sırasıyla 1 milyar dolar ve 14 milyar dolarlık kısmını oluşturdu. Venüs, Ocak’taki hacmin çoğuna hakimdi ve Şubat 2021’de yükselişini göstermeye devam ediyor. DappRadar sıralamalarına göre son 7 günde Venüs artık işlem hacimleri açısından en büyük dapp konumunda.

Şu anda öne çıkan bir diğer DeFi dapp ise Autofarm. Autofarm, tüm blok zincirleri ve kategorilerdeki genel DappRadar dapp sıralamasında ikinci sıraya tırmanan, Ethereum tabanlı rakiplerini geride bırakan merkezi olmayan bir finans uygulamasıdır. İronik olarak, başka bir BSC DeFi dapp, Venüs’ten sonra ikinci. Autofarm, son 7 günde 40 milyar doların üzerinde bir hacim yarattı ve kullanım neredeyse % 170 arttı.

Dahası, en iyi blok zincirlerinin aktif kullanıcı tabanına bakıldığında BSC, Ocak ayında WAX ve EOS’u çoktan geride bıraktı. 2021 raporunu derlerken Binance Smart Chain, günde 50.000’den fazla aktif cüzdana sahip ve bu da Ethereum’dan yalnızca 18.000 daha az.

Özet

Binance Akıllı Zincir, orijinal Binance Zincirinin işlevselliğini önemli ölçüde genişletir ve blok zincirleri arasındaki boşluğu doldurur. Binance ve CZ’yi çevreleyen topluluğun, blok zincir ve DeFi dünyasına girişlerinin nispeten sorunsuz ve başarılı olduğu anlamına geliyor.

Muhtemelen, insanları Ethereum DeFi ile aynı hizmetleri daha düşük bir ücret karşılığında ve daha hızlı işlemlerle sunan bir hizmete çekmek o kadar da zor olmamalı. Gerçek test, Binance Akıllı Zincirlerin başarılı çalışmasının uzun ömürlülüğü olacak ve eğer artık bu kullanıcıları elinde tutabilirse ve daha da önemlisi Ethereum’daki gas ücretleri düşse bile marka sadakati kazanabilirler.

Bir diğer önemli faktör, geliştirici topluluğu olacak. Binance Smart Chain, dapp’leri Ethereum’dan BSC’ye taşımayı kolay ve hızlı hale getirerek geliştiricilere, geçişi ve kullanıcıları Binance Akıllı Zincirinde en sevdikleri hizmetlerin kopyalarını denemeleri için teşvik etme konusunda son derece proaktif.

dappradar


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin