ilk merkezsiz banka
Binance kripto yatırımcılarının sahibi olacağı ilk merkezsiz banka ortaklığı için düğmeye bastı

Binance kripto yatırımcılarının sahibi olacağı ilk merkezsiz banka ortaklığı için düğmeye bastı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg’in bildirdiğine göre, Binance, sahipleri kripto para yatırımcıları olacak olan ilk merkezsiz banka kurma planlarını destekliyor.

Dünya’nın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance The Founders Bankası’nda diğer yatırımcılar yanında ön fon olarak 155 milyon dolarlık değerindeki yüzde 5’lik hisseye sahip oldu. Banka, Binance’in kısa süre önce taşındığı Malta adasından işletilecek. Bloomberg’e göre, bankanın Avrupa Birliği üyesi olan Malta’da düzenleyicilerden lisans alması gerekiyor.

ilk merkezsiz banka “The Founders Bank” Malta’da kuruluyor

Malta, kripto para birimi yatırımcılarına ait bir bankanın açılması planlarından oldukça memnun. Finansal hizmetler, dijital ekonomi ve yenilik bakanı Junior Silvio Schembri, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 İlk küresel toplum bankasının yeri olarak seçilmekten onur duyuyoruz.

The Founders Bankası, dünyanın ilk merkezsiz ve topluluk sermayeli bankası olmayı hedefliyor. Binance’ın yatırımı, dünyanın ikinci en büyük borsasının Bloomberg’e gönderdiği e-postaya göre, The Founders Bankasının Blockchain temelli fon yaratma platformu Neufund’la gerçekleştireceği bir teklif için ilk adımı oluşturuyor. The Founders Bankası, kendi yasal bağlayıcılığı olan hisse senetlerini ihraç etmeyi de amaçlıyor.

Kripto yatırımcıları merkezsiz bankanın karar mekanizmasında olacak

Raporlara göre, tüm piyasa katılımcıları The Founders Bankası’nın kurucu sahipleri ile eşit olacak. Banka, yatırımcıların ve müşterilerin bankanın hangi yöne gittiğine ve stratejinin ne olacağına karar vermesine olanak tanıyacak. Oluşturulacak olan akıllı sözleşmeler ise yönetim için kullanılacak.

Binance ayrıca fiat-kripto ticareti yapmak içinde kolları sıvadı

Bu arada, Binance bu yıl içinde fiat-kripto ticareti yapmak için oldukça yoğun bir çaba harcıyor. Bu çabalarından birine örnek vermek gerekirse, kripto para borsası Uganda’da fiatın kripto paralara karşı işlem görebileceği bir borsa platformu başlattı. Kripto para borsası, Malta’da bir banka hesabı açtıktan kısa bir süre sonra avro-kripto ticareti yapmayı hedefliyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin