featured
Binance

Binance: Basit bir ICO’nun dev borsalar arasında yer alma hikayesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün dünya sıralamasında 347. ABD sıralamasında ise 73. sırada yer alan Binance ismini 1 yıl önceye kadar kimse duymamıştı. 6 ay gibi kısa sürede nasıl bir ICO ile başlayan proje, bu gün bu kadar hızlı büyüyebilirdi?

Bir ICO ile başlayan Binance, 6 ayda dünyanın en büyük kripto para borsası olma yolunda ilerliyor

Temmuz 2017’de ICO’ya açılan proje 17 milyon dolar fon topladı. Kullanıcı taban ağırlığı Çin olan platform, Eylül ayında Çindeki yasal düzenlemelerden oldukça etkilenmiştir. Bu dönemdeki gerileme ve sektörde yer alan birçok devle mücadele etmesine rağmen fiat (klasik para birimleri) para birimlerini desteklemeyen Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası olmuş ve fiat para birimleriyle işlem yapan borsalar arasında en hızlı yükselen borsa haline gelmiştir.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Biance CEO’su Zhao Changpeng, borsanın 4.3 milyar dolar işlem hacmine ulaştığını, her hafta birkaç milyon yeni kullanıcı kaydı yapıldığını ve talebe ayak uydurabilmek adına kullanıcı sayısında bir sınırlama getirileceğini belirtti. Şu an borsa, dönem dönem yeni kullanıcı kayıtlarını kapatıyor.

10 Ocak tarihinde borsa yeni kullanıcılar için kayıt olma özelliğini aktif ettiğinde kısa sürede 240 binden fazla kayıt gerçekleşti.

Zhao, konuşmasında böylesine bir büyümeyi beklemediklerini de ekliyor. Binance kullanıcılarının ağırlıklı olarak 25-30 yaş grubundan oluştuğunu ve son zamanlarda kurumsal yatırımcıları da çektiklerini belirtiyor.

Binance Referans sistemi ve Bitcoin çatallara verdiği destek

Birkaç faktör, Binance’nin hızlı yükselişine katkıda bulunmuş görünüyor.

Projenin referans sistemi sayesinde %20’lik bonus ödemesini sağlayan agresif bir tavsiye programı var ve bu program sayesinde bir kullanıcı tam 76 Bitcoin bonus kazanmış durumda.

Borsa, ICO aracılığıyla topladığı fonları, 2018 model bir Lamborghini Huracan RWD Coupe de dahil olmak üzere birçok bonus programında kullandı.

Bununla birlikte belki de artan kullanıcı talebinin en önemli itici gücü, borsanın Bitcoin çatallarına verdiği destektir. Birçok borsa, Bitcoin çatallarına ilk etapta destek vermezken Binance, Bitcoin Gold ve Bitcoin Diamond gibi kripto paraları destekliyor.

Borsanın olağanüstü büyümesine rağmen kurucu Zhao, şirketin büyümesinde herhangi bir duraksama niyetlerinin olmadığını belirtiyor. Şirketin bir sonraki hedefi ise Japonya Finansal Hizmetlerinden bir lisans alarak Binance’nin Tokyo’ya taşınması ve dünyanın en ateşli kripto para ticareti pazarının merkezinde konumlandırmak.

Telegram kanalımızdan bizi takip edebilirsiniz.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin