Binance'den gelen yeni listeleme haberi tartışmalara sebep oldu! Peki neden?
Binance'den gelen yeni listeleme haberi tartışmalara sebep oldu! Peki neden?

Binance’den gelen yeni listeleme haberi tartışmalara sebep oldu! Peki neden?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, yeni bir stablecoin olan FDUSD’yi listelemiş olduğunu duyurdu. Bu karar, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) stablecoin’lerin istikrarı hakkında yaptığı çelişkili açıklamaların ortasında geldi.

Geçmişte Zhao, endüstrinin kendisini dolar bağlantılı stablecoin listelerinden uzaklaştıracağına bahse girmişti. Ancak şimdi FDUSD, Hong Kong merkezli First Digital Trust Limited tarafından desteklenen 1:1 USD destekli bir stablecoin olarak Binance’da listeleniyor. FDUSD, geçen ay BNB Zinciri’nde kullanıma sunulmuştu.

First Digital Trust’ın CEO’su Vincent Chok, listeleme hakkında yorum yaparak geleneksel varlıkların şeffaf alternatiflerini vurguladı ve şunları söyledi: “Son olaylar, geleneksel varlıkların dış olayların neden olduğu risk ve oynaklığa karşı bağışık olmadığını göstermiştir.”

Ancak CZ, “sabit” kripto paraların her zaman istikrarlı olmadığını belirterek yatırımcılara risk yönetimini öğrenmelerini tavsiye ettiği bir tweet’te “popüler olmayan” görüşünü kaydetti. Şubat ayında CZ, düzenleyici inceleme karşısında dolar bağlantılı stabilcoinlerin geleceği hakkındaki çekincelerini dile getirerek stabilcoinler üzerindeki baskının önemine dikkat çekmişti. Birden fazla kurumun stabilcoinler üzerinde baskı uyguladığını ifade etmişti.

Ayrıca CZ, diğer para birimlerine sabitlenmiş sabit para birimlerini kullanma olasılığının USD sabit para piyasasını küçültebileceğini de tahmin etmişti. Binance markalı stablecoin BUSD’ye yönelik ağır düzenleyici eylemler sonucunda CZ, BUSD’den de uzaklaşmıştı. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından şirket ve yönetici dava edilmiş, böylece Binance büyük borsa yasal zorluklarla karşı karşıya kalmıştı.

ABD’de kripto düzenlemelerinin ihtiyacı

Stablecoin endüstrisi, ABD’de kapsamlı bir düzenleme eksikliğiyle karşı karşıya. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu eski başkanı Timothy Massad, yakın tarihli bir CNBC röportajında, stablecoin’lerle ilişkili risklerin ele alınmasının önemli olduğunu vurguladı. Sabit paraların önemsenmemesi konusunda uyarıda bulundu ve potansiyellerini kabul eden bir düzenleyici çerçevenin savunulması gerektiğini ifade etti.

“Bence düzenleyicilerimiz genellikle, onları düzenleyici çerçeveye dahil etmemenin daha iyi olduğu görüşünü benimsiyor, ancak bunun gerçekten işe yaradığını düşünmüyorum. Stablecoin’lerle ilgili riskleri ele alırsak, rekabetin yine yararlı olabileceğini düşünüyorum ve bunlar önemli.”

Massad ayrıca, stablecoin’lerin ABD’de daha hızlı bir ödeme mekanizması oluşturma potansiyeline de dikkat çekti. Öte yandan, FDUSD’nin piyasaya sürülmesi, stablecoin’lerin daha geniş pazarlardaki rolüyle ilgili devam eden tartışmalara katkıda bulunuyor. CZ’nin kararlı ifadeleri, düzenleyici zorluklarla uğraşırken başka bir tartışmayı gündeme getiriyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin