Merkezi olmayan uygulamalar 2020'ye kadar yaygın hale gelecek
Merkezi olmayan uygulamalar 2020'ye kadar yaygın hale gelecek

Merkezi olmayan uygulamalar 2020’ye kadar yaygın hale gelecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance CEO’su: Merkezi olmayan uygulamalar, Blockchain tabanlı oyunlar ve sosyal ağlar 2020’ye kadar yaygın hale gelecek öngörüsünde bulunuyor. Hayranlar ve eleştirmenler, geleceğin kript para endüstrisi ve arkasındaki Blockchain teknolojisine ne getireceğini düşündüklerinde her zaman farklı tahminlere sahip olacaklar. Ancak dünyanın en büyük borsa Binance CEO’su Changpeng Zhao, görüşlerini paylaştığı zaman herkesin kendisine dikkat vermesine yol açıyor. Zhao tarafından yapılan heyecan verici tahminler arasında, merkezi olmayan uygulamaların ve Blockchain tabanlı hizmetlerin ortaya çıkması yer alıyor. Ayrıca Zhao, tüm endüstrinin hayatta kalması için güvenliğin artan önemini ortaya çıkarıyor.

Merkezi olmayan uygulamalar, Blockchain tabanlı hizmetler

Zhao, geleceğin DApps olarak da bilinen merkezi olmayan uygulamalar hakkında olacağını tahmin ediyor. Son iki yıl içinde bu uygulamaların bir kısmı yayınlanmış olsa da, kitlelerin benimsemesi özellikle yavaş ve çok az kişi bunları kullanıyor.

Zhao, DApp’lerin nihayetinde artan kullanım göreceğini söylüyor, ancak tüketicilerin bunlara alışması biraz zaman alabilir. İnsanların Blockchain temelli oyunlar, sosyal ağlar, derecelendirme sistemleri kullanacağını hatta 2020’ye kadar mesajlaşmaya başlayacağını öngörüyor. Zhao, ardından merkezi olmayan yapının sonunda e-ticaret alanına yayılabileceğini düşünüyor. DApps’ın başlıca avantajlarından biri, tek bir kuruluş tarafından kontrol edilen merkezi bir sunucu olmadığı için son kullanıcılarına daha fazla gizlilik sağlamalarıdır.

Güvenlik hayatta kalmanın anahtarıdır

Zhao ayrıca, güvenliğin Blockchain ve kripto para endüstrisinin geleceği için giderek önem kazandıracağını da açıklıyor. Güvenliğin, sadece kilit bir bileşen olmayıp,  sanayinin varlığını sürdürmesi için temel dayanak noktası olduğunu düşünüyor.

Kripto paralara bilgisayar korsanlarının bir dizi müdahalesinden sonra, insanlar hacklenmeye karşı kripto ve Blockchain ile ilgili koruma hizmetleri geliştiriyor. Bu hackler söz konusu olduğunda, Zhao, sebeblerin çeşitliliğini belirtiyor. Zayıf ağ güvenliği ve fiziksel güvenlik gibi, insan hatalarının bir bileşimi olabileceğine inanıyor. Hatta borsa çalışanları bile savunmasızlıklarına katkıda bulunmuş olabilir. Blockchain ve kripto endüstrisinin hayatta kalması demek sistemin ve hizmetlerin daha güvenli hale getirilmesi ve bu hizmetlerin kullanılmasında kamu güveninin artmasıdır.

Endüstri oyuncuları arasında ilişki iyidir

Şaşırtıcı bir şekilde Zhao, kripto endüstrisindeki köklü oyuncular arasında pazar payı için mücadele savaşları olmadığını düşünüyor. Pazarın paylaşılacak kadar büyük olduğuna ve Binance’ın ABD merkezli Coinbase ile mükemmel bir ilişkiye sahip olduğuna inanıyor.

Belki de nedenlerin bir kısmı, Binance’ın pazar kapsamı açısından doğrudan Coinbase ile doğrudan rekabet etmemesidir. Coinbase ABD pazarında iyi bir konuma sahipken, Binance genişlemesini Malta gibi diğer alanlara odaklıyor.

Binance CEO’su şunları söylüyor:

Gelişmiş pazarlarda, kazanılacak daha çok para var ama daha fazla düzenleme de mevcut. Pazar, rekabet ile doymuş durumda. Coinbase ve Winkelvoss’a ait Gemini ile rekabet etmek istemiyoruz. Buradaki strateji çok sayıda avukat ve lobicilik gerektirir.

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin