Çin’in dijital para birimi ile 162 milyon dolarlık transfer yapıldı!
Çin’in dijital para birimi ile 162 milyon dolarlık transfer yapıldı!

Binance CEO’su CZ, Çin dijital parasıyla ilgili önemli bir konuya değindi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in yakında piyasaya sunulacak olan dijital para birimi halen test etme ve geliştirme aşamasında. En büyük kripto para borsalarından biri olan Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, Çin Merkez Bankası (PBOC) destekli dijital para biriminin, küresel baskınlık açısından ABD doları ile rekabet etme amaçlı olduğunu söyledi.

Zhao, 2019’da BlockShow Asia’da yaptığı konuşmada, Çin dijital parası hakkındaki fikrinin RMB’nin dijital bir versiyonu olacağı yönünde olduğunu söyledi:

Çin hükümeti RMB’nin etkisini küresel olarak zorlamak istiyor. RMB’nin ABD doları ile rekabet edebilmesini istiyorlar. Bunu yapabilmek için daha fazla özgürlüğe sahip olmaları için bu para birimlerini zorlamaları gerekiyor.

CZ: “Dijital para sahip olmak, olmamaktan daha iyi”

CZ’ye göre, sınırlı seçeneklere sahip olmanın aksine alternatif para birimlerine sahip olmak daha faydalıdır. O’na göre: “Sahip olmak, sahip olmamaktan daha iyidir. Stabil paralara sahip olmak, sahip olmamaktan iyidir. Sonuç olarak Libra’ya sahip olmak, olmamasından iyidir.”


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin