Binance bugüne kadarki en büyük BNB yakımını tamamladı! Fiyat ne durumda?
Binance bugüne kadarki en büyük BNB yakımını tamamladı! Fiyat ne durumda?

Binance bugüne kadarki en büyük BNB yakımını tamamladı! Fiyat ne durumda?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, yılda üç kez gerçekleştirdiği BNB token yakımının on birincisini tamamladı. Borsa tarafından yapılan resmi açıklamaya göre son çeyrekte 3.373.998 BNB yakılırken tokenin doğduğu günden bu yana gerçekleştirilen en büyük yakım oldu.

Binance, BNB tokenlerini temettü dağıtmak yerine sahiplerine ödeme yapmanın bir yolu olarak yakıyor. Özünde, yanan tokenler bir noktadan sonra fiyatları mutlaka yükseltmeli. Ayrıca arz da zamanla küçüldüğünden diğer yatırımcıların da zamanla BNB ile ilgilenebileceği anlamı taşıyor. Bu da uzun vadede yakım işlemlerinin oldukça pozitif olabileceğini gösteriyor.

BNB yakımı iyi bir şey mi?

BNB yakma olaylarının toplam BNB’lerin %50’si yok olana dek her üç ayda bir gerçekleşecek. Ne kadar BNB’nin yakılacağı ise son 3 aylık dönemde Binance’de gerçekleştirilen işlemlerin sayısına göre hesaplanıyor. İşlem Ekim 2017’den beri düzenli olarak yapılıyor.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere daha çok işlem hacmi daha büyük bir yakım anlamına geliyor. Son rakamlara bakıldığında koronavirüs pandemisine rağmen Binance’in daha yüksek ticaret hacimleri ve kullanıcı ziyaretleri görmeyi başardığı anlaşılıyor.

Borsa tarafından yapılan açıklamada şu ifade yer aldı:

Birçok sektörde ekonomik faaliyet yavaşladı. Bitcoin fiyatı hisse senedi fiyatlarındaki düşüşten kaçamasa da kripto etkinliğinde keskin bir artış gördük.

Binance, genellikle Bitcoin fiyatı düştüğünde ticaret hacminin de düştüğünü, ancak bu sefer Bitcoin’in 12 Mart’taki çöküşten sonra çok daha fazla işlem hacmi gördüğünü ve 1 aydan kısa bir sürede neredeyse tamamen iyileşmeyi başardığını belirtti.

Binance büyümeye devam ediyor

Binance ekosistemi büyümesini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde “kriptonun açılış sayfası” sloganıyla tanınan CoinMarketCap’in satın alındığını da duyuran şirket, Binance ekosistemindeki projelerin Ethereum ile uyumlu ve EVM’ye dayalı merkezsiz uygulamalar geliştirmesine izin veren akıllı bir zincir oluşturmayı amaçlayan Smart Chain’in lansmanını duyurdu.

Binance ayrıca Kore kripto pazarına girmek için Binance Cloud’a dayanan Kore kripto borsasını başlattı. Bahsi geçen hamleler göz önüne alındığında Binance’in neden en popüler kripto borsası olduğunu anlamak zor değil.

Haftalık BNB grafiği

Son 24 saatte %0,38 değer kaybeden Binance Coin, bu haberin yazıldığı esnada 16,33 dolardan işlem görüyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin