Binance, Ekim ayının heyecan verici bir ay olacağını düşünüyor
Binance, Ekim ayının heyecan verici bir ay olacağını düşünüyor

Binance Bitcoin ve altcoin’lere yönelik önemli bir rapor yayınladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance’in iddialarına göre, Bitcoin pazarı ile altcoin pazarı arasındaki korelasyon 2019’un ikinci çeyreğinde azaldı. Malta merkezli kripto para borsası Binance, otuz alternatif kripto para biriminin Bitcoin’le birlikte hareket edip etmediğini belirlemek için bir araştırma yaptı. 

Bitcoin pazarı ile altcoin pazarı arasındaki korelasyon  azaldı

Borsa, tüm bilinen altcoin’lerin 2019’un ikinci çeyreğinde Bitcoin fiyat eğilimini olumlu yönde takip ettiğini ancak önde gelen kripto para birimini takip etme hızlarında bir düşüş yaşandığını belirtti. Binance raporda şu çarpcı açıklamalara yer verdi:

Bitcoin (BTC), 2019 yılının ilk üç ayına göre 2019 yılının ikinci çeyreğinde diğer kripto varlıklarıyla daha az korele hale geldi. Bitcoin ve altcoin’ler arasındaki korelasyonlar geriledi.

Geriye dönük olarak, iki varlık arasındaki mükemmel bir pozitif korelasyon, aynı yönde hareket etme olasılıklarının %100’ünü yansıtıyor. Tersine, negatif olan, ikisinin daima ters yönde çalışacağı anlamına gelir. 0,5’in üzerinde bir korelasyon skoru olan varlıklar, ikisi arasında pozitif korelasyon gösterirken, -0,5’in altında bir skor negatif skoru sergiler.

Binance’ye göre, en yüksek korelasyon oranına sahip kripto para birimleri

Binance, Ethereum’un önceki çeyreğe ait 0,889’dan düşüşle 2019’un ikinci çeyreğinde 0,81 pozitif korelasyon göstererek Bitcoin’e yaklaştığını belirtti. Benzer şekilde, XRP-Bitcoin korelasyonu, 2019’un ikinci çeyreğinde 0,875’ken birinci çeyrekte 0,69’a düştü. İstatistikler, Litecoin, MIOTA, EOS, Bitcoin Cash, Bitcoin SV ve diğerleri de dahil olmak üzere kripto para birimlerinin tamamında aynı görünüyordu. Binance’in raporuna göre, en yüksek korelasyon oranına sahip kripto para birimleri şunlardır:

  • ETH – XLM: 0,88
  • XRP- XLM: 0,87
  • ETH – NEM: 0,86
  • NEO – ONT: 0,86
  • XMR – DASH: 0,85
  • OMG – QTUM: 0,85
  • XLM – ADA: 0,84
  • XMR – XLM: 0,83
  • ADA – DASH: 0,83
  • XRP – ADA: 0,83
  • XLM – DASH: 0,83

Bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin