featured

Binance 4 milyar LUNC tokenı yaktı: Fiyatın 1 dolara ulaşabilmesi için ne kadar yolu kaldı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra Classic (LUNC) yakım işlemleri, dünyanın en büyük kripto borsası Binance’in katkıları ile hız kesmeden devam ediyor. Binance, yakın zamanda 4 milyardan fazla Terra Classic (LUNC) tokenını yakarak, 1 dolar hedefini yeniden gündeme getirdi.

Binance LUNC

1 Nisan’da gerçekleştirilen yakım etkinliği, kripto borsasının LUNC fiyatını canlandırma konusundaki kararlılığını temsil ediyor. Binance yaklaşık 585,000 dolara denk gelen 4,175,855,418 adet token yaktığını doğruladı.

Bu veriler, önde gelen borsanın söz verdiği gibi Mart ayı için Terra Classic işlemlerinde biriktirdiği ücretlerin %50’sini temsil eder. Binance, yakım işlemlerini ve fiyatı yeniden canlandırma planını desteklemek için her ay LUNC işlem ücretlerinin %50’sini yakma sözü vermişti.

Binance, LUNC yakım işlemlerine destek veriyor

ABD yetkilileriyle yaşadığı hukuki sorunlara ve eski CEO Changpeng “CZ” Zhao’nun istifasına rağmen Binance, bu sözünü tutmaya devam etti. Özellikle son 4 milyar tokenlık yakma işlemi, platform tarafından 1 Mart’ta gerçekleştirilen önceki 2,21 milyar yakma işleminin hemen ardından geldi.

Borsa sözünü tuttu ve ilk iki yakım işlemi planlanan zamanda gerçekleşti. 1 Ocak’ta 5,57 milyar token ve 1 Şubat’ta ise 2 milyar dolar adet LUNC tokenı yakıldı. Böylece bu zamana kadar Binance toplamda 14 milyar adet LUNC tokenı yakmış oldu. Binance tüm LUNC yakım işlemlerin %50’sini oluşturmasıyla da dikkat çekiyor.

1 Nisan’daki devasa 4 milyarlık yakıma rağmen fiyat, kripto para piyasasındaki olumsuz hissiyat sebebiyle %5,59 oranında bir düşüş yaşadı. 2 Nisan’da düşüş devam etti ve fiyatta %8,65’lik bir kayıp daha gerçekleşti.

LUNC 1 doları hedefliyor: Ne kadar mümkün?

Fiyatın 0,00015 dolar seviyesinin altına gerilemesi canlanma umutlarını azalttı. Ancak Terra Classic topluluğu, fiyatın 1 dolara yükselmesini sağlamak için şartları zorlamaya devam ediyor.

Terra Classic’in Mayıs 2022’deki çöküşünün benzeri görülmemiş büyük bir enflasyon artışından kaynaklandığı göz önüne alındığında, token yakma kampanyası bu canlandırma planının merkezinde yer alıyor. İlginç bir şekilde topluluk, büyük ve sürekli bir yakma kampanyasının tokenın dolaşımdaki arzını istikrarlı bir şekilde azaltarak fiyatı 1 dolara yükseltebileceğine inanıyor.

Şu anda dolaşımda hâlâ 5,82 trilyonluk geniş bir arza sahip olduğunu belirtmekte fayda var.  Binance’in cömert katkısına rağmen kampanyanın bu arzı tüketmesi yıllar alabilir. Bu noktada topluluğun amacına ulaşabilmesi için benzeri görülmemiş bir yakım etkinliğine ihtiyacı olacaktır.

Terra Classic fiyatı, bu yazının yazıldığı sırada 0,0001401 dolar civarında işlem görüyor. Kripto para piyasanın geri kalanının boğa koşusunun ortasında etkileyici bir yükseliş trendi yaşamasına rağmen gözde altcoin’in fiyatı bu yıl sadece %1 artış gösterdi. Dolayısıyla LUNC fiyatının 1 dolara ulaşması için mevcut konumundan %713,675 oranında bir artış kaydetmesi gerekiyor.

Blockchain ve VR teknolojisinin muazzam uyumu: 5th Scape

Kripto para piyasasının en yenilikçi projelerinden bir tanesi olan 5th Scape, VR teknolojisi ile blockchain’i birleştirerek yatırımcılara yeni bir yol açıyor. 5thScape coin, Ethereum blok zincirine Web3 entegrasyonu ve NFT özellikleri ekleyerek piyasadaki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor. Projedeki en heyecan verici detay ise yakın bir zamanda piyasa sürülmesi beklenen 6 VR oyunu. Ayrıca bu oyunların Vision Pro ve Oculus Rift gibi VR başlıkları ile uyumlu olması oluyor.

5SCAPE Tokenı Ziyaret Edin

5SCAPE tokenlarına 0,00285 dolarlık bir fiyat ile sahip olabilirsiniz. Listelenmeye kadar her aşamada fiyatı arttığı için hâlâ düşük bir fiyata sahipken satın almak avantajlı olabilir.

TheCryptoBasic


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin