Milyarder girişimci Bill Gates kripto para birimleri hakkında konuştu
Milyarder girişimci Bill Gates kripto para birimleri hakkında konuştu

Bill Gates, Bitcoin Konusunda ne düşünüyor? CNBC’ye konuştu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Microsoft kurucusu Bill Gates, son zamanlarda dünya gündemine oturan Bitcoin hakkında görüşlerini dile getirdi. Portföyünde bitcoin tutmasa da en iyi kripto para birimine karşı yersiz olmadığını, daha ziyade tarafsız bir duruşa sahip olduğunu söyledi. Gates’in yorumları, CNBC ile yaptığı röportaj sırasında geldi.

Bitcoin sahibi değilim. Bu yüzden tarafsız bir görüşe sahibim.

Gates ayrıca, kuruluşunun dijital para işlemleriyle ilgili olmasına rağmen, bunun mutlaka bitcoin’de olmadığını da ortaya koydu ve ekledi:

Parayı daha dijital bir forma taşımak ve işlem maliyetlerini düşürmek, Gates Vakfı’nın gelişmekte olan ülkelerde yaptığı bir şey olduğunu düşünüyorum.

Bill Gates Bitcoin fiyatının spekülatif olduğuna inanıyor

Şimdi zamanını çoğunlukla hayır işlerine harcıyan Bill Gates, bitcoin’in gelecekte nasıl adil olacağını kestiremediğini, ancak mevcut fiyat hareketinin oldukça spekülatif olduğunu öne sürdü:

Ancak Bitcoin devasa hareketler yapabilir  veya görüş ne olursa olsun yukarı veya aşağı gidebilir ve bunun nasıl ilerleyeceğini tahmin etmenin bir yolu yok.

Gates ayrıca, borsada oldukça tartışma yaratan yüksek fiyat oynaklığına yol açan son Reddit çılgınlığı hakkındaki görüşlerini paylaştı. Gates, SEC’in buna bakması gerektiğine inanıyor çünkü borsayı sadece kumarhane benzeri bir rol oynadığını düşünmediğini söyledi.

BNY Mellon, Blackrock, JP Morgan ve diğerleri de dahil olmak üzere önde gelen finans kurumlarının çoğu ya zaten bitcoin yatırımı yapmış ya da büyüyen talebe bakarak aktif olarak onu entegre etme arayışındayken, Gates yorumunda, dijital varlık, en iyi kripto para biriminin gelecekte nasıl adil olacağının kestiremediğini ifade etti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin