Bilgisayar gücünüz gizlice Monero madenciliği için kullanılıyor olabilir!
Bilgisayar gücünüz gizlice Monero madenciliği için kullanılıyor olabilir!

Bilgisayar gücünüz gizlice Monero madenciliği için kullanılıyor olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel bir kripto para platformu olan Palo Alto Network, yapılan bir araştırmanın ardından tüm Monero’nun yaklaşık %5’inin yasa dışı yollarla çıkarıldığı sonucuna vardı. Bu, 15,9 milyon XMR’nin yasa dışı yollarla çıkarıldığı anlamına gelir. Bilgisayar gücünüz gizlice Monero madenciliği için kullanılıyor olabilir! Kötü amaçlı yazılım veya cryptojacking ile kripto madenciliği yapma, kullanıcının farkında olmadan ve izni almadan bir sistemin hesaplama gücününün kullanması. Bu siber suçluların, kripto madenciliği yoluyla büyük bir kripto para birimi oluşturmasına izin verir.

Bilgisayar gücünüz gizlice Monero madenciliği için kullanılıyor olabilir!

Kaspersky Labs’e göre, kripto para madenciliği için tek bir botnet, 30.000 dolar/aydan fazla bir siber suçluyu taşıyabilir. Ayrıca, Monero maden gücünün %2’sinin, kötü amaçlı madencilik yazılım toplulukları tarafından üretildiği de bulundu. Yakın geçmişte, kötü niyetli bir java koduna Monero Blockchain’inin enjekte edilmesini sağlayan bir JavaScript madencisi olan Coinhive incelendi. Troy Mursch adlı bir güvenlik araştırmacısı meseleyi araştırdı ve Coinhive’ın herhangi bir kimsenin bilgisi olmadan çeşitli hükumet ve üniversite web sitelerinde arka planda çalıştığını keşfetti.

Monero (XMR) kötü amaçlı yazılım grupları arasında en popüler olan para mı?

Amazon ve ABD, sırasıyla en çok etkilenen web sitelerinin ortak ana bilgisayarı ve konumu olduklarından; Mursch, Drupal’ın bu sitelerin güvenliğini sağlamada önemli bir faktör olduğunu ileri sürüyor. Monero’nun ek gizlilik özellikleri ve anonimliği paranın kripto tutkunlarının temel hedefi haline gelmesinin nedenleri. Savunmasız Amazon cihazlarının yanı sıra Android telefonların ve sekmelerin de tehdide maruz kaldığına inanılıyor. Garip bir yavaş cihaz, bilgisayar gücünün gizlice Monero’da kullanılmakta olduğu anlamına gelebilir! Kripto madencilerini tespit etmek için uç nokta korumasını içeren antivirüs ürünlerini kullanmak, siber güvenliği sağlamak için çözüm olabilir.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin