Bitmain kurucusu: “ASIC’ler, Ethereum madenciliğini merkezsizleştirdi.”
Bitmain kurucusu: “ASIC’ler, Ethereum madenciliğini merkezsizleştirdi.”

Bernstein analistleri: “Madencilik devi Bitmain, teknolojik avantajını kaybedebilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bernstein analistleri, ilk halka arzını planlayan kripto para madencilik ekipmanları üreticisi Bitmain Technologies Ltd’in teknolojik avantajını kaybedebileceğini düşünüyor.

Bernstein analistleri: “Bitmain’in performansı vahşi bir başarı.”

32 yaşındaki milyarder Jihan Wu tarafından kurulan Pekin merkezli şirket, envanterinin değerini rakip madencilik ekipmanı üreticisi olarak değerlendirmek zorunda kalabilir. Bitmain tarafından tasarlanan çipleri üreten Tayvan Semiconductor Manufacturing Co, Bernstein analistlerine göre, şirketten tam ön ödeme yapmasını ve yalnızca kripto ile ilgili talep için kapasite eklemekten kaçınmasını istiyor. Analistlere göre ise Bitmain’in ciplerinin rekabet gücü söz konusu.

Bernstein, geçtiğimiz yıl Bitmain’in performansını “vahşi bir başarı” olarak nitelendirirken, kripto para birimi madencilik çipleri için pazarın tahmini yüzde 85’ini kontrol ettiğini söyledi. Tüm şirketlerin ürünlerinin talebi, bu yıl kripto para birimlerindeki bir satışın ardından, Bitcoin’in değerini yarıdan fazla azaltarak baskı altına girdi.

Bitmain’in finansmanı ile ilgili spekülasyonlar son günlerde arttı

Ayrıca Bitmain halka arz olunarak değerini 3 milyar dolar kadar arttırabilir. Şirketin finansmanı ile ilgili spekülasyonlar son günlerde yoğunlaştı.  Konuya yönelik çıkan haberlere göre Çin teknoloji holdingi Tencent Holdings, Bitmain ön IPO’da yer almayı reddetti. 1998 yılında kurulan Tencent, dünyanın en büyük altıncı internet şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Tencent’in yanı sıra Softbank’ın da IPO’da yer almayacağı ifade edildi.

Bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin