featured
Başbakan Yardımcısı Bitcoin

Başbakan Yardımcısı Bitcoin açıklamalarına katıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Türkiyede Bitcoin gündeme taşınıyorken, Başbakan Yardımcısı Bitcoin açıklamalarına katıldı.

Gelişmekte olan kripto para sektörü, Dünyanın birçok ülkesinde geniş mercek altına alınıyor. Başta Japonya, ABD ve Kore olmak üzere birçok ülke Bitcoin ve kripto para sektörü hakkında yasal düzenlemelere gidiyor ve gitmek için ise özel birimler kurarak işin en doğru tarafından görülmesi için çaba sarfediyor.

Peki Türkiyede Bitcoin ve Kripto para sektörü’nün durumu nedir? Bu soruya net cevap vermeyi çok isterdik ancak bu şu anda mümkün değil. Gün içinde yayınladığımız, ”Türkiyede Bitcoin, Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası ve SPK’nın merceğinde” haberi, ülkemizde ufak da olsa adım atıldığını gösterirken Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek’in resmi twitter hesabında yaptığı Bitcoin paylaşımı gündem oldu.

Başbakan Yardmcısı:

Bitcoin finans tarihinin en büyük balonu olan Lale çılgınlığını geçmiş. Bu spekülasyondan uzak durmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir.

 

”Türkiyede Bitcoin, Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası ve SPK’nın merceğinde” başlıklı haberle güne renkli başlayan kripto para sektörü, Başbakan yardımcısı Bitcoin açıklamasından sonra daha da renklenecek gibi görünüyor.

Peki Türkiyede Bitcoin ve Kripto para sektörünün konumu nedir ? sorusuna cevap olarak ise, umarız bu sektörü ve geleceğini doğru araştırıp analiz edebilecek gerçek uzmanlardan kurulmuş bir ekibin görüşlerine göre hareket edilir…

SPK’ya rapor hazırlayan Dr. Abdurrahman Çarkacıoğlu’nun özet sözleri:

Bitcoin’le beraber duyurulan Blok-Zincir teknolojisi ise, güvenilir bir aracıya ihtiyaç duyulan, tüm hizmetlerde kullanılabilecek, bir teknolojik çözümdür. Blok-Zincir, Bitcoin’in başarısına da endeksli değildir.
Bitcoin ve onun getirdiği teknolojilerin, kullanım alanı ve yaygınlığı gün geçtikçe artmaktadır, bunun karşısında ise hükümetler Bitcoin’e karşı olumlu bir endişelilik halindedirler.
Ülkemizin de, tüm dünya devletleriyle birlikte, Bitcoin’i olumlu bir endişelilikle izlemesinin uygun olacağı düşünülmektedir. Tüm riskleri değerlendirilerek, teşvik edici düzenlemeler yapılırsa, Bitcoin pazarından, gelir elde etmemiz de mümkün olabilir. Örneğin; ülkemizde hizmet veren bir Bitcoin Borsası henüz kurulmamıştır, bunu düzenleyen bir mevzuat, ülkemizi Bitcoin pazarında, bir adım öne çıkarabilecektir.

Umarız ülkemizde yetkililer, Bitcoin ve kripto para sektörüne bu bakış açısından çıkmadan yaklaşırlar.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin