Alman regülatörlerden Facebook'un kripto parası Libra’ya sert çıkış!
Alman regülatörlerden Facebook'un kripto parası Libra’ya sert çıkış!

Barclays analisti Facebook Coin’in müthiş bir gelir potansiyeli olacağını tahmin ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CNBC’de yayınlanan bir haber göre, Facebook ’un kripto parası, eğer piyasaya sürülürse, 2021’e kadar 19 milyar dolar gelir sağlayabilir.

Facebook coin sosyal medya devi için büyük bir alternatif gelir kaynağı olabilir

Barclays internet analisti Ross Sandler, kripto para tedavülünün Facebook için yeni bir gelir akışı oluşturabileceğini ve geçen yıl yaşanan bazı skandallardan dolayı zarar gören hisse senetlerinin toparlanmasında yardımcı olabileceğini düşünüyor.

Sandler, yaptığı tahminde, kripto temelli gelir seçeneğinin, reklam içermeyen alternatif bir gelir kaynağı olarak sosyal medya devinin hissedarları tarafından olumlu algılanabileceğini vurgulayarak, “şirketin bu aşamada şiddetle ihtiyaç duyduğu” bir şey olduğunu belirtti. Sandler, yeni coin için daha ılımlı gelir tahmininin 3 milyar dolar olduğunu söyledi.

Facebook coin önceki kredi sisteminin yerini alabilir

Barclays analisti, sosyal medya devinin bugünkü kripto paralara benzeyen orijinal ödeme projesinden de bahsetti. Kaliforniya merkezli firma The Menlo Park tarafından 2010 yılında geliştirilen “Facebook kredileri”, kullanıcıların bu kredileri yerel para birimleri kullanarak ön ödemelerini ve uygulama içi satın alımlar için kullanmalarını sağlayan sanal bir para olarak kullanılıyordu.

Sandler, şirketin fiat para birimleri ile olası yeni kripto para arasındaki değişim maliyetlerini yükleneceğini ve bunun da işletme karlılığını azaltabileceğini belirtti.

Sandler,  “Facebook Coin” nin ilk versiyonunun, mikro ödemeler ve kişiler arası (p2p) para transferi için tek bir para olarak kullanılabileceğini belirtti.

Sandler ayrıca, projenin kapsamını değerlendirdi. Ve bunun Facebook’un önceki hedeflerinden daha büyük olduğuna dikkat çekti. Analist, eski ödeme operatörü PayPal’ın eski başkanı olan şirketin Blockchain ve kripto ekibinin lideri David Marcus’a da atıfta bulundu. Sandler ayrıca, Facebook’un kısa süre önce Blockchain girişimi olan Chainspace’ten bir dizi çalışanı işe aldığını da sözlerine ekledi.

Facebook Coin haberleri Aralık 2018’de çıkmaya başlamıştı

Facebook’un Aralık 2018’de ortaya çıkan kendi kripto parasını geliştirdiğine dair bir Bloomberg haberini takiben, New York Times (NYT), sosyal medya devi hakkında bir makale yayınlamıştı. Makalede “Bitcoin’in başarısız olduğu yerlerde başarmayı umduğunu”, çok gizli bir kripto para projesi üzerine çalıştığını iddia ediliyordu. NYT’ye göre, 50 yeni çalışan, Facebook’un tam sahip olduğu üç uygulamayı (WhatsApp, Facebook Messenger ve Instagram)  kapsayacak bir stabil coin geliştirmek için çalışıyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin