Hükümetler ve merkezi finansal kurumlar, kendilerinin can damarı olan geleneksel fiat ekonomisini tamamen bozduğu için Bitcoin’e karşı alarma geçiyor. Bu durum, 2009 yılında Bitcoin’in yaratılmasından ve uygulanmasından bu yana sürüyor. Kripto paralar, paranın dünyanın bir yerinden diğerine transferini kesinlikle değiştirdi. Kripto paraların ardında yatan teknoloji, sistemi güvenliğe ve güvene otomatik olarak dâhil ederek sistemi teşvik etti. Ayrıca, maliyet düşürücü anahtar faydalardan biri de fon transferi için üçüncü taraf aracının ortadan kaldırılmasıydı. Bu nedenle, kripto para borsaları desteklenmedi. Peki hangi bankalar kripto para borsalarına dost, hangileri düşman?
Kripto para borsalarına karşı bankaların konumu nasıl şekilleniyor?
Kripto paraların merkezi olmayan yapısı nedeniyle, küresel olarak dünyanın dört bir yanından kripto paralara büyük bir ilgi gösteriliyor. Bu nedenle merkezi finansal kurumlar, bunu kontrol etmeye yönelik sürekli çabalarda bulunuyor. Bununla birlikte, teknoloji konusunda iyimser olan ve ülkedeki bankaların kripto para borsaları veya kripto ekonomisi ile bütünleşmesine yasal olarak izin vererek bunları birleştiren bazı hükümetler vardır. Böylece bu ülkeler, kripto para borsaları arasında transferleri kolaylaştırıyor. Bu, Blockchain teknolojisinin yanı sıra, kripto para geliştirilmesinde dolaylı olarak yardımcı olacaktır.
Hangi bankalar kripto para borsalarına dost?
Aşağıda, kesintisiz işlevsellik için kripto ortamı ile işbirliği yapan dünyaca ünlü bankaların bazılarını bulabilirsiniz:
Fidor Bank
Fidor Bankası 2003 yılında kripto para takası için kuruldu. Alman merkezli banka, aralarında fon transferi mekanizmasını entegre etmek için, kripto para borsası Kraken ile bir işbirliği başlattı. Müşterilerine dünya standartlarında bir dijital bankacılık hizmeti sunmayı hedefleyen banka, Blockchain teknolojisini benimsemenin öncülerinden biridir.
Toronto Dominion Bank
Merkezi Toronto’da bulunan banka, gerçek kullanım durumunu tamamen çözdüğü için Blockchain işbirliğiyle sıkı bir şekilde çalışıyor. Banka, Kripto para borsalarında yapılmak üzere tüm kredi kartı işlemlerine izin veriyor. Ancak işlemlerin Mastercard, Visa, Visa Debit veya Interac üzerinden gerçekleştirilmesi şart koşuyor. Bununla birlikte, banka, hizmetlerini geliştirmek için nitelikler üzerinde çalışıyor.
Simple Bank
Amerika Birleşik Devletleri asıllı banka, kripto para alışverişlerinde pek çok borsaya yaptığı entegrasyonlar yoluyla tüm kripto para işlemlerine izin veriyor. Banka, Bitcoin’in doğrudan alımına ya da satılmasına bile izin verdiğini belirtmesi ile dikkat çekiyor. Banka, çok uluslu İspanyol bankacılık grubu BBVA’nın (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria) bir yan kuruluşu olduğu için, tüm bu nitelikler birleştirilebildi.
Worldcore
Çek Cumhuriyeti’ndeki finans kurumu, bankada çok dövizli bir hesaba sahip olan her bireye kripto para entegrasyonunu sunuyor. Sunulan hizmetler, banka kartları veya sanal kartlar aracılığıyla erişilebilir hale getiriliyor. Banka, kripto paralar ile inanılmaz bir entegrasyon sağlıyor. En iyi kanıtlardan biri, çeşitli altcoin’ler ile doldurulabilen PayAnyCard’tır. Müşteriler daha sonra bunları çeşitli satış noktalarında harcamak için kullanılabiliyor.
Bankera
İngiltere merkezli Banka, SpectroCoin’in işlevsel bir kolu olmaktan başka bir şey değildir. Tam fonksiyonlu banka, geleneksel bankaların her bir hizmetini, kripto paralar ile yaptığı işbirliği sayesinde ek hizmet ile birlikte sunuyor. Altcoin’leri bir teminat şekli olarak düşünerek müşterilere kullandırıyor.
USAA
Amerika Birleşik Devletleri asıllı banka, kullanıcılarına kendi mobil bankacılık uygulamalarıyla Coinbase’deki Bitcoin bakiyelerini kontrol etmelerine olanak tanıyor. Böylece banka, küresel kripto para borsası Coinbase ile derin bir bağlantıya sahip oluyor. USAA, kripto para borsalarına en erken yatırım yapan bankalardan biri olarak kabul ediliyor.
Goldman Sachs
Goldman Sachs, 2018 içinde Altcoin ticaretini başlatmak için küresel bir ticaret platformu sağlayacak olan kripto para borsalarına yatırım yapan en ünlü ve bir sonraki bankadır.
Hangi bankalar kripto para borsalarına düşman?
Kripto para borsaları için yukarıda bahsedilen bankaların her biri kripto topluluğunun gelişmesine karşı oldukça belirleyici iken, kripto paralar ile her türlü ilişkiyi bastıran diğer bankalarda bulunuyor. Bank of America Lloyds Bank, JP Morgan Chase, Bank of Scotland, Citigroup, Halifax UK, Wells Fargo, Commonwealth Bank of Australia gibi bankaları bu gruba giriyor. Ancak, bu bankalar büyüklüklerini farkına vardıklarında kripto para borsaları için hizmet eden bir bankaya dönüşmekten çok uzak değiller.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.