Girişim fonları, üçüncü çeyrekte kriptolara yatırım yapmaya devam etti
Girişim fonları, üçüncü çeyrekte kriptolara yatırım yapmaya devam etti

Bankalar ile kripto paralar arasındaki savaş devam ediyor: İşte son gelişme

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere merkezli bir bisiklet perakendecisinin banka hesapları HSBC ve Barclays tarafından kapatıldı. Şirket binerken kripto para üretebilen bisikletler sunmakla biliniyor. Şirket kripto paralar ile ticaret yaptığı için birden fazla hesabı kapatıldı.

Bankalar ile kripto paralar arasındaki savaşın geldiği boyut!

50cycles kurucusu ve CEO’su Scott Snaith, birçok hesabının büyük mali kurumlar arasında yer alan HSBC ve Barclays tarafından kapatıldığını açıkladı. Şirket düzenli olarak kripto para kabul ediyor ve borsada nakit olarak işlem yapıyor. Snaith’e göre, bütün bunlar “tamamen şeffaf” bir şekilde yapılıyor. Olaydan kısa bir süre sonra Snaith, bu durumun özellikle de işini ne kadar kötü bir şekilde etkilediğini oldukça sarsıcı bir açıklama ile anlatıyor. Scott Snaith açıklamasında şunları söylüyor:

Bankalar kasıtlı olarak engeller yaratıyorlar. Dijital para birimi karşıtıdırlar ve yeni bir finansal ayrımcılık biçimini sergilerler. Mesaj açıktır: Fonlarınız sizin değildir.

HSBC, Scott Snaith’ın hesabını yeniden etkinleştirdi

Görünüşe göre, bu açıklamadan sonra HSBC, Snaith’ın hesabını yeniden etkinleştirdi. Barclays’ın kısıtlama kararı ise devam ediyor. Ancak Barclays, hiçbir zaman bir kapanış bildirimi yayınlama veya bir müşteri ilişkisini sona erdirme kararını almadıklarını belirtiyor. Bu konuya yönelik gelişmeleri görmek ilginç olacak. Umarız bu durum, bankaların kripto para birimiyle ilişkilendirilen hesaplarını kapatması için bir örnek teşkil etmez.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin