Bankacılık devi ING dijital varlık saklama teknolojisi üzerinde çalışıyor
Bankacılık devi ING dijital varlık saklama teknolojisi üzerinde çalışıyor

Bankacılık devi ING dijital varlık saklama teknolojisi üzerinde çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Reuters haber ajansının 12 Aralık’ta bildirdiği üzere Amsterdam merkezli banka ING’nin kripto para barındırma teknolojisini geliştirdiği bildiriliyor.

ING tarafından geliştirilmekte olan dijital varlıkları barındırma hizmeti, bankanın üzerinde çalıştığı Blockchain ile ilgili girişimlerden birinin parçası olduğu iddia edilmektedir. Hizmetin henüz geliştirme  aşamasında olduğu ifade edildi. ING, “hem varlığa dayanan hem de hem de yerel hisse token’ları gibi dijital varlıklar konusunda artan fırsatlar gördüklerini” belirtti.

ING proje hakkında çok fazla detay vermedi, ancak “özellikle gelişen bu ekosisteme uyumlu bir şekilde erişimlerini sağlamak için müşterilerine dijital varlıkların arkasındaki teknolojiyi daha da geliştirmek” için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Finansal şirketler barındırma hizmeti geliştiriyor

Kripto para birimleri varlık sınıfı olarak popülerleşmeye başladıkça, büyük finansal şirketler kendi barındırma teknolojileri ve hizmetlerini geliştiriyor.

Amerikan finansal hizmetler devi Fidelity Investments, yıl boyunca yaptığı hazırlığın ve müşteri analizlerinin arından, Ekim ayının ortasında kripto para barındırma hizmetini tamamen başlattı.

11 Aralık’ta Berlin merkezli FinTech şirketi solarisBank, dijital varlıklar için bir barındırma çözümü sağlamak için solaris Digital Assets adlı bir şirket kurduklarını açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri merkezli önde gelen kripto para borsalarından Coinbase ve Gemini de dahil olmak üzere, birçok alım satım platformu, şirket içi barındırma hizmetleri geliştirmiş durumdalar.

Blockchain Zoo bünyesinde bir araştırma ve inovasyon yöneticisi olan Rohan Barde’nin daha önce yazdığı gibi, kurumsal yatırımcıların riski ve yasal düzenlemelere uyumu azaltan gözetim hizmetlerine ihtiyaç duymasının iki ana nedeni var. Birincisi riskleri azaltmak ikincisi düzenlemelere uyumluluk

Blockchain teknolojisine artan ilgi

HQLAX projesinin katılımcılarından biri olan ING Blockchain teknolojisine duyulan ilginin arttığını belirtti. HQLAX, Blockchain şirketi R3 tarafından piyasaya sürüldü. Sistem, likidite ve teminat yönetimi ürünleri sağlamak için Corda dağıtık defter teknolojisini kullanıyor.

Ekim ayının sonlarında, ING’nin dağıtık defter teknolojisi ekibi, teknik bir döküman (white paper) paylaşarak, açık kaynaklı Blockchain platformu Corda’nın gizlilik ve güvenliğini artıracak çözümler ortaya koymuştu.

Cointelegraph

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin