Bank of America, Blockchain patenti için başvuruda bulundu.
Bank of America, Blockchain patenti için başvuruda bulundu.

Bank of America veri doğrulama amacıyla Blockchain patentine başvurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birleşik Devletler Patent ve Marka Ofisi’nin 17 Temmuz’da yayınladığı patent başvurularına göre, Bank of America (BoA), verilerin dışa doğrulanmasını sağlayan bir Blockchain tabanlı sistem için bir patente başvurdu.

Bank of America, Blockchain kullanımıyla doğruluğu artıracak

Bankanın patent başvurusu, kaynak bilgilerinin izlenmesi ve kaynak aktarımlarının onaylanması için Blockchain kullanılmasını öneriyor.

Bir işlem veri ağında verinin dışarıdan onaylanmasını sağlayarak, kullanıcının finansal durumunu daha doğru bir şekilde gösterebilmek için şu anda bir ihtiyaç bulunmaktadır.

Patent, sistemin, “bir varlığın gerçekleştirdiği kaynakların geçmiş aktarımı ile ilişkili toplu bilgiler” temelinde Blockchain ile ilgili bilgileri nasıl kaydedeceğini açıklıyor ve Blockchain‘deki bilgileri her yeni işlem etkinliği ile güncelliyor.

Peki, patent için başka rakipler var mı?

Nisan ayında USPTO, Blockchain tabanlı bir depolama sistemi için Bank of America’dan başka bir patent yayınladı. Fortune’a göre, Bank of America’nın şu anda Blockchain ile ilgili 45 canlı patenti var. Banka CTO’su, patentlerin toplanması için bankanın “hazırlıklı” olduğunu belirtti.

Blockchain ile ilgili belirgin öngörüsüne rağmen, Bank of America rakipsiz değil. Mastercard bu hafta “Blockchain para birimleri” olarak adlandırdığı işlemlere izin veren kendi patentini açıkladı.

Konu ile ilgili kaynaklardan alınan bilgilere göre benzer patent başvuruları arttıkça piyasalardaki rekabet ortamının kızışacağı ve bundan fayda saylayacak kişilerin de olabileceği belirtiliyor.

 

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Analistlere göre Bitcoin için boğa koşusu başladı: İşte nedenleri


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin