featured

Balinalardan devasa XRP transferi: Düşüşü satın almak için doğru bir zaman mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında adından sıkça söz ettiren altcoin’lerden bir tanesi olan Ripple (XRP), 0,51 dolar seviyesini kaybettikten sonra birden fazla satın alma sinyali verdi. Eğer fiyat, %50 Fibonacci seviyesinin üzerine çıkmayı başarırsa 0,6 doları hedefleyen yeni bir yükseliş trendi başlayabilir.

Kripto balinalarının 200 milyon adet XRP token’ını Binance borsasına taşımasının ardından gözde altcoin’in fiyatı 0,51 dolar seviyesine düştü. Yatırımcılar düşük fiyatları bir fırsat olarak düşünüp satın almayı düşünüyor. Ancak şu anda teknik göstergelerde net bir yükseliş işareti olmadığı için çekingen davranıyorlar.

Daha fazla düşüş, XRP fiyatının 0,6 dolara yükseliş öngörüleri nedeniyle yatırımcılar için daha çekici hâle getirebilir.

Piyasa lideri olan Bitcoin’in yükselişinin diğer kripto para birimlerini de olumlu yönde etkilemesinin ardından Salı sabahı açıklanan ABD TÜFE verileri güçlü volatiliteyi tetikledi. Bunun ardından XRP fiyatı haftalık zirve fiyatı olan 0,53 dolardan 0,52 dolara düştü. Ayrıca BTC fiyatı, en son 2021 yılının Aralık ayında ulaştığı ve iki yıllık zirvesi olan 54,400 dolardan bir düşüş yaşamasının ardından 48,000 dolar civarında istikrar kazanmaya çalıştı.

XRP fiyat geleceği nasıl?

Hafta ilerledikçe piyasa daha fazla aşağı yönlü baskıyla karşı karşıya kalabilir. ABD enflasyonu yüksek kalıyor ve şu anda beklentilere meydan okuyor. Bu da Bitcoin gibi yüksek riskli varlıklara yatırım yapan yatırımcılar için kötü bir haberdir.

Federal Rezerv, şimdilik faiz indirimlerini hızlandıracağına dair herhangi bir işaret vermiyor. Gelen haberlere göre Fed, Başkan Jerome Powell’ın önceki FOMC toplantısı sonrasındaki sıkı duruşunun etkisiyle muhtemelen ilk faiz indirimini Mart ayından Temmuz ayına erteleyecek.

Fırtına dindikçe XRP fiyatı hemen toparlanma işaretleri göstermeye başlayacaktır. Ancak önce yükseliş trendine olan güveni artırmak için 50 günlük Üstel Hareketli Ortalamadaki (EMA) mevcut direncin geri kazanılması gerekiyor.

Nötr olmasına rağmen Göreceli Güç Endeksi (RSI) Pazartesi günü neredeyse aşırı alım koşulları sebebiyle 50 işaretinin altına düştü. Eğer düşüş trendi devam ederse yatırımcılar beklentileri azaltmak isteyebilir ve 0,51 dolar civarında bulunan %61,8 Fibonacci seviyesinden daha düşük fiyatlı XRP token’ları satın alma fikrine açık olabilirler.

XRP balina transferi

Düşük fiyatlardan token satın alma fırsatları fazla. Ancak bu volatilitenin ortasında yatırımcılar boğa tuzaklarından kaçınmak için bir ‘teyit onayı’ arayacaklar. 50 günlük EMA S/R seviyesinin üzerinde dört saatlik bir mum kapanışı ve 0,5253 dolar seviyesindeki %50 Fibonacci seviyesinin üzerinde bir kırılma yükselişi doğrulayacak ilk sinyal olabilir.

Her ne kadar XRP 1 dolara yükselme potansiyeline sahip olsa da beklentileri yumuşatmak ve 0,54 dolara kadar uzanan 0,5352 dolardaki 200 günlük EMA ve ardından 0,6 dolar seviyesinde bulunan engelleri takip etmek önemlidir. Çünkü bu direnç noktalarından geri çekilmeler gelebilir. Ancak gözde altcoin’in fiyatı bu engelleri başarılı bir şekilde aşabilirse XRP fiyatının sıradaki hedefi 0,75 dolar seviyesine olacaktır.

Balinalar XRP token’larını satıyor mu?

Diğer kripto para birimleriyle birlikte XRP’nin fiyatındaki keskin düşüşten birkaç saat önce Whale Alert, Binance’e büyük bir XRP transferi bildirdi.

Balinalar, yaklaşık 106 milyon dolar değerindeki 200 milyon adet XRP token’ını bilinmeyen bir cüzdandan taşıdı ve bu da satma niyetinde olduklarını gösteriyor.

Yatırımcılar, ellerinde tuttukları kripto para birimlerini satmayı düşündüklerinde borsalara aktarıyorlar. XRP fiyatı Şubat ayının başında 0,48 dolardan bir yükseliş başlatmıştı ve bu bir tesadüf değil.

Şimdilik yatırımcılar, %50 Fibonacci seviyesinin üzerindeki hareketin bir satın alma sinyali göndermesiyle olası bir trend dönüşüne karşı dikkatli davranıyor. Bunun tam tersi, daha büyük bir kırılma öncesinde likiditeyi 0,5 dolara sürükleyecek bir dalış olabilir.

Yine de kripto para piyasasının yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve bu yüzden yüksek risk içerdiğini unutmamalısınız. Her gün gelişen ve büyüyen bir sektör olan kripto para piyasasında 2024 yılında yeni çıkan coinler dikkat çekiyor. İşte o yenilikçi projelerden bir tanesi: eTukTuk

Etuktuk’u Ziyaret Edin

Yeşil ulaşımın yenilikçi projesi: eTukTuk

eTukTuk, rekabet dolu kripto para piyasasında çevre dostu özellikleriyle öne çıkan yenilikçi bir hareket olarak karşımıza çıkıyor. Bu platform, sadece bir ulaşım aracı olmanın ötesinde, çevre bilincini ve yeşil hareketi destekleyen bir öncü rolü üstleniyor. Misyonu, karbon emisyonlarını azaltmak ve belirli bölgelerde karbon ayak izinin sağlık üzerindeki zararlı etkilerini minimize etmektir. Geleneksel TukTuk’ların yerini çevre dostu elektrikli araçlar alarak, yenilenebilir enerji ve blockchain teknolojisi destekli bir dönüşümü mümkün kılarak kripto para dünyasında yeni bir çağ başlatıyor.

Diğer projelerden farklı olarak, eTukTuk’un hedeflerinden biri sadece çevre dostu araçlar sunmakla kalmayıp, aynı zamanda dijital kimliklerin benimsenmesini teşvik etmektir. Ayrıca, merkezi olmayan bir yaklaşımla, bankacılık sistemine erişimi olmayan kişilere de hizmet sunmayı amaçlarlar, bu da daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedeflediklerinin bir göstergesidir.Bu adımlar, eTukTuk’un küresel ölçekte ulaşım sektöründe devrim yaratma hedefine katkı sağlar. Çünkü şirket, çevre dostu enerji kaynaklarını savunurken ekonomik erişilebilirliği de göz önünde bulundurur.

eTukTuk, TUK token’ları aracılığıyla ekosisteme katkıda bulunma fırsatı sunar ve “Power Staking” çerçevesinde pasif gelir elde etme imkanı sağlar. Sürücü ve Yolcu Uygulamaları, ödemeleri TUK token’ları ile yaparak kullanıcı deneyimini genişletir ve geliştirir.

Çevresel sorunlara kalıcı çözümler bulma amacıyla yola çıkan eTukTuk, sadece finansal kazanç sağlamakla kalmayıp, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmayı hedefler. Yüksek potansiyele sahip olan eTukTuk, daha sağlıklı ve yeşil bir gelecek bırakmak isteyen herkesi projeyi keşfetmeye davet ediyor.

Etuktuk’u Ziyaret Edin

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin