Tarihi transfer! 1 milyar dolarlık Bitcoin “komik” bir ücret karşılığında taşındı
Tarihi transfer! 1 milyar dolarlık Bitcoin “komik” bir ücret karşılığında taşındı

Balinalar salınan fiyatlar arasında Bitcoin ile milyarlar taşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Whale Alert’e göre Bitcoin (BTC) üzerinden 410 milyon dolar civarında fon cüzdandan cüzdana dolaşıyor.

Whale Alert, birkaç dakika içinde gerçekleşen bir düzine transfer kaydetti. Bazı Twitter kullanıcıları şüpheliydi ancak işlemler onaylandı. Transferler hakkında çok fazla spekülasyon oldu. Akıllara takılan sorular bazı soru işaretleri oluştu. Bu hareket, kripto topluluğunu yöneten son derece zengin biri mi? FUD ile fiyatı düşürmeye mi çalışıyor? gibi. Açıkçası garip bir şeyler oluyor ve birkaç gün önce başlamış olabilir.

Muhtemel sorumlu olarak Bittrex’i görenler var

Son işlemlerle ilgili çok fazla spekülasyon olmasına rağmen, bunlardan kimin sorumlu olduğunu bulmak uzun sürmedi. İki gün önce, Whale Alert, Bittrex’ten bilinmeyen bir cüzdana 313 milyon dolar değerinde Bitcoin işlemini yakaladı.

İnsanlar Bittrex’in saldırıya uğradığını düşünerek paniklemeye başladılar. Borsa resmi bir açıklama yapmadı, ancak Twitter üzerinden ilgili bir kullanıcıya yanıt verdiler.

Sonunda, birkaç zincir analisti sayesinde Bittrex’in muhtemel sorumlu olduğu keşfedildi, her biri yaklaşık 56.000 Bitcoin içeren 21 farklı işlem kaydedildi. Her işlemin ortalama 0,00008 BTC ücreti vardı, bu da Bitcoin’de 10 milyar dolarlık transfer için 12 dolar civarında bir komisyon ödendiği anlamına geliyor.

Hareket, Bittrex’in soğuk cüzdan kapasitesini yükseltilmesiyle ilgili gibi görünüyor, ancak borsadan henüz konuyla bir açıklama gelmedi. Geçmişte de benzer olaylar yaşandı, örneğin Binance, Temmuz ayında tekrar Bitcoin’de yaklaşık 1 milyar dolarlık bir transfer yapmıştı.

Genelde, bu şekilde hareket eden büyük Bitcoin miktarları, yatırımcıların panikle satışa girmelerine neden olabileceğinden fiyat açısından oldukça kötüdür. Ancak bu sefer, Bitcoin’in fiyatı çok fazla etkilenmedi. Boğaların kısa vadede günlük olarak yükseliş eğilimi göstermeye devam etmesiyle birlikte, dün ve bugün olumlu kazanımlar görmesine rağmen, dijital varlık hala uzun vadeli görünümde düşüş eğiliminde işlem görmeye devam ediyor.

zycrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin