Önemli gelişme: Bakkt resmen kripto para lisansı sahibi oldu!
Önemli gelişme: Bakkt resmen kripto para lisansı sahibi oldu!

Bakkt’tan Şükran Günü tatili öncesi yeni ATH

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Volatilite, kripto para endüstrisi için önemli bir katalizör ve kurumsal yatırımcılar, piyasaya volatilite getiren en önemli aktörler. the Intercontinental Exchange (ICE), dijital varlıklar platformu Bakkt, yükselişine devam ederek 38,74 milyon doların üzerine çıktıktan sonra, hacminin daha da yükseldiğini gördü.

Kurumsal yatırımcılar, fiziksel teslimli Bitcoin Vadeli İşlemleri, 27 Kasım tarihinde Şükran Günü’nden önce 5,100 BTC değerinde işlemler gördü.

Günlük hacim takipçisi Bakkt Volume Bot’a göre, Bakkt bir önceki ATH’den yüzde 40 artışla başka bir ATH’ye daha ulaştı. İzleyicinin tahminine dayanarak, hacim önceki ATH’sini iki katına çıkarabilir ve işlem günü kapandığında 41 milyon dolara ulaşabilir.


28 Kasım Bitcoin analizi: BTC yükselişi devam eder mi?


Bitcoin’de olumsuz haberler fiyatlandı

Kripto paraların son hareketleri göz önüne alındığında, tatil beklentisi, grafiklerde görülen volatiliteye bakıldığında yatırımcıların kafasındaki tek şey değildi. Geçtiğimiz hafta, 22 Kasım’da Bakkt, Bitcoin’in Çin’in en büyük kripto para borsalarının ofislerini kapattıkları ve Komünist Partinin merkezsiz para birimindeki baskılarını sürdürdüğü konusundaki söylentilerden dolayı 8,400 dolardan 7,500 dolara düştüğü periyotta 20,4 milyon dolarlık bir ATH kaydetmişti.

Asya kaynaklı bir diğer düşüş eğilimi, Bitcoin’in 7.000 doların altına düşmesine neden oldu. Güney Kore borsası Upbit, Ether ve diğer kripto para birimleri cinsinden yaklaşık 50 milyon dolarlık bir zarar yazan saldırıya uğradı. Bitcoin’in çalındığı rapor edilmediyse de, toplu satışlar, 27 Kasım’da işlem saatlerine başlamadan önce BTC fiyatını bir saatte yüzde 2,5 oranında düşürdü.

Ancak, Bitcoin 6.850 dolara düştükten hemen sonra toparlandı ve 10.00 ila 17.00 UTC arasında yüzde 9,7 arttı. Bu hızlı yükseliş ve düşüş, işlem saatleri içinde, kurumsal yatırımcıların, türev sözleşmesini çok sayıda ticaret yaparak artan volatiliteye yanıt verdiğini gördü.

CME’nin Bitcoin etkisi

Bitcoin türevlerinin kolektif resminde dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta, CME’nin rolüdür. Düzenlenmiş Vadeli İşlemler borsası Bakkt’ın ilk günlerinde nakit olarak ödenmiş BTC Vadeli İşlemleri ile oldukça iyi bir performans gösterdi. Ancak kurumsal yatırımcılar Bakkt’ın ürünlerinin gözetim gerekliliklerini anlamaya başladıkça kısa sürede geri çekildi.

CME’nin 29 Kasım’da tekrar sona ermesi ve spot pazarla olan ilişkisinin iyi belgelenmesiyle, sözleşmelerinin sona ermesi Bakkt hacimlerinin artmasına katkıda bulunmuş olabilir. CME’nin hacim rakamı, Ekim ayının başından bu yana düşmekte ve YTD’nin ortalama 7.237 adet sözleşmesi günlük hacimli sayılarla bozulmamakta ve Bitcoin’in önemli bir günlük hamle yaptığı günleri engellemekte.

Bakkt, katalizörünü nerede bulduğuna bakılmaksızın, CME’de veya Bitcoin volatilitesinde, Şükran Günü’nün tadını çıkaracak gibi gözüküyor.

ambcrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin