Önemli gelişme: Bakkt resmen kripto para lisansı sahibi oldu!
Önemli gelişme: Bakkt resmen kripto para lisansı sahibi oldu!

Bakkt sonunda Bitcoin vadeli testine başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto topluluğu Bakkt ‘ın Bitcoin Vadeli İşlemlerini uzun zamandır bekliyor. Birçok gecikme ve belirsizlikten sonra, şirket, 22 Temmuz’da, Apollo 11’in 50. yıl dönümünden iki gün sonra, kullanıcı kabul testlerini başlatacağını açıkladı.

Bakkt’ın COO’u Adam White, Bakkt’ın ICE ile birlikte Bitcoin Futures pazarlarını kurumlara ve bireysel yatırımcılara ulaştırmanın bu meşakkatli yolu hakkında kısa bir özet geçti:

Bu küçük bir adım değil. Bu lansman, kripto pazarlarına erişimde yeni bir standart oluşturacaktır. Diğer pazarlarla karşılaştırıldığında, pazar altyapısı ve mevzuatın kesinliği gibi kısıtlamalar nedeniyle kriptoya kurumsal katılım sınırlı kaldı. Bu, ICE’nin dünyanın ham petrol fiyatını belirleme konusunda küresel güven kazanan Brent Ham Petrol vadeli işlem sözleşmesi gibi daha köklü piyasalara kıyasla daha düşük işlem hacmi, likidite ve fiyat şeffaflığıyla sonuçlanıyor.

Bu gelişme Bitcoin fiyatı üzerinde etkili olur mu?

Buna sadece “kullanıcı kabul testi” deniyor ve sadece birkaç “test cihazı” içerecek olsa da, çoğu kimse bunun Bitcoin fiyatını etkileyip etkilemeyeceğini tartışmaya başladı. Bakkt’ın 2018’in sonlarında Bitcoin Vadeli İşlemlerini başlatmak istemişti. Ancak çeşitli aksaklıklardan dolayı proje ertelenmek zorunda kalmıştı. Şimdi Bakkt’ın, şirketin nihayet gerekli kurallara ve düzenlemelere uyduğunu ve SEC’in tüm endişelerini giderdiğini gösterebilecek test tarihleri ​​belirlediğini görüyoruz.

Bu “kullanıcı kabul testi” yalnızca beta sürümünde olduğundan ve sınırlı sayıda yatırımcı için uygun olacağından, Bitcoin fiyatını etkileme şansı çok az gözüküyor. Bununla birlikte, başarılı bir testten sonra bazı yatırımcıların hızla katılım gösterebileceği ve etkinliğin kendisi hakkında spekülasyonlar yapabilecekleri “gerçek anlaşma” nın gelebileceği açık. Büyük bir fiyat artışı olmamasına rağmen, kısıtlı bir etkisi de görülebilir.

Bakkt resmen ne zaman başlayacak?

Açıkçası resmi açılış tarihi henüz belli değil. Ancak bu test aşaması, şirketin önemli ölçüde ilerleme kaydettiğini gösteriyor. Bazı uzmanlar devlet düzenlemeleriyle ilgili endişelerin hala gündemde olduğunu söylüyor. Libra açıklamasından bu yana, genel olarak altcoinler ve Bitcoin, merkez bankası yetkilileri de dâhil olmak üzere, tüm dünya hükümetlerinin oldukça dikkatini çekti.

Tüm görüşmeler arasında açık olan bir şey var ki o da Facebook’un Libra’sı Bitcoin’den daha kötü olsa da, bu konuyla ilgili kuralların ve düzenlemelerin nasıl geliştirileceği ve güncelleneceği net değil.  Bakkt, Bitcoin Futures ürününü piyasaya sürmeye başladığında, ABD hükümeti, Bakkt’ın finansal ürününü engelleyici bir dizi düzenlemeler getirebilir. Bununla birlikte, Bakkt’ın bunu önceden planladığına ve gerekli tüm düzenlemelere ve lisanslara uyduğuna inanmak ise iyimser bir yaklaşım olarak bir köşede duruyor.

coinspeaker

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin