Önemli gelişme: Bakkt resmen kripto para lisansı sahibi oldu!
Önemli gelişme: Bakkt resmen kripto para lisansı sahibi oldu!

Bakkt, merakla beklenen Bitcoin vadeli işlem ticaretini sonunda hayata geçirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bakkt ’ın Bitcoin vadeli ticareti nihayet işlemlere başladı. İlk Bakkt Bitcoin vadeli işlem ticareti, saat 20.10’da ET (03.02 TSİ) 10.115 dolardan yapıldı.

ICE’nin merakla beklenen lansmanı, fiziksel teslimli Bitcoin vadeli işlem ticareti destekli ve uzun zamandır kripto para gündemini meşgul ediyordu. Düzenleme sorunları nedeniyle açılış, birçok kez ertelendi. Ancak 16 Ağustos’ta Bakkt, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’ndan onay aldıklarını açıkladı.

Bakkt, 6 Eylül’de kurumsal yatırımcılar için Bitcoin saklama hizmetlerini başlatmıştı. Platform, fiziksel olarak düzenlenmiş Bitcoin vadeli işlemlerinin günlük ve aylık alım satım tekliflerini sunacağını duyurdu. Şirket ayrıca, depolarında tutulan BTC’yi korumak için 125 milyon dolarlık bir sigorta poliçesi temin ettiklerini de açıkladı.

Bakkt’ın lansmanı kripto topluluğunda önemli bir tartışma konusu oldu. Bakkt lansmanının Bitcoin fiyatını nasıl etkileyeceği hakkında spekülasyonlar uzun zamandır devam ediyor. Bakkt ise ana odak noktalarının kurumsal yatırımcılar olduğuna yönelik niyetlerini tazeledi.

Bitcoin vadeli işlem ticareti sunan mevcut şirketler, Chicago Ticaret Borsası ve Chicago Yönetim Kurulu Opsiyon Borsası. Ancak bu işlemler, fiziki BTC teslimi içermeyip nakit olarak hesaplanıyor. Bakkt’ın vadeli işlem sözleşmeleri, yatırımcıların sözleşme süresi dolduktan sonra nakit yerine Bitcoin alabilmelerini sağlayacak.

chaintimes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin