bakkt
Bakkt, depo mevduatını 125 milyon dolarlık Sigorta ile koruyor

Bakkt, depo mevduatını 125 milyon dolarlık sigorta ile koruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto platformu Bakkt, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Bitcoin’in Depo platformundaki mevduatların 125 milyon dolarlık bir sigorta teminatı ile güvence altına alındığını açıkladı.

Ancak şirket, hangi sigorta şirketiyle çalışacağı konusunda bilgi vermedi.

Bakkt, 23 Eylül’de vadeli işlem platformunun başlatılmasından haftalar önce, 6 Eylül’de Warehouse platformunda Bitcoin mevduatını kabul etmeye başladı.

The Intercontinental Exchange’e ait şirket, Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk fiziksel teslimLİ Bitcoin vadeli işlemleri olacak. Şirket sonunda Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’ndan (CFTC) onay almasına rağmen, yasal düzenlemeler nedeniyle lansmanı birkaç kez ertelemişti.

Şirket, Haziran ayında resmen açılacak olan platformun “kullanıcı kabul testi”ni yapmak için bir deneme sürümü başlatmıştı.

Bakkt’ın futures platformu kripto endüstrisinde en çok beklenen gelişmelerden biri. Resmi bir açıklamada Bakkt’ın genel müdürü Adam White, platformu ATM’lerin 50 yıldan önce bankalar tarafından tanıtılmasına benzetiyor.

Şirket ayrıca, vadeli işlem platformunun başlatılmasından sonra kurumlar ve büyük müşteriler için tamamen düzenlenmiş bir pazar kurma hedefine de sahip.

“ICE Vadeli İşlemleri Bakkt Bitcoin Günlük ve Aylık Vadeli İşlem sözleşmelerinin başlatılması için hazırladığımız bir dönüm noktasını temsil ediyor. ABD Güvenilir altyapısı, özellikle dijital varlıkların düzenli ve güvenli bir şekilde gözetimi, Bakkt’ta yaptığımız her şeyin merkezinde yer alıyor.”

Öte yandan Bakkt Warehouse’da mevduatların başlaması ile geçen Cuma günü 1 milyar dolar değerinde Bitcoin, tek bir Bitcoin cüzdan adresine aktarıldı. Bu tutarın herhangi bir borsa ile bağlantısı olmaması, birçok kişinin Bakkt’ın kendi mevduatı olduğunu iddia etmesine yol açtı. Ancak, henüz işlemlerle ilgili bir bilgilendirme gelmedi.

financemagnates

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin