avusturya, bitcoin, bitcoin haberleri
avusturya, bitcoin, bitcoin haberleri

Avusturya, altında uyguladığı düzenlemeleri Bitcoin’e getirmek istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avusturya Finans Bakanlığı Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde, altın ve türev işlemlerine benzer şekilde düzenleme planladığını açıkladı. Bakanlık, Avrupa Birliği’nden de aynı hamleyi bekliyor

Dünyadaki düzenleyiciler , Blockchain işlemlerinin değişmezliği ve merkeziyetsiz yapının, kara para aklama ve diğer kötü niyetli aktörler için ideal araç olarak gördükleri endişelerini gittikçe daha çok belirtmeye başladılar. Tabii ki bu yasa dışı işlemlerin çoğunun hâlâ ABD Doları üzerinden yapılma gerçeğini değiştirmiyor.

Avusturya’nın maliye bakanı Hartwig Loeger, bu algılanan tehditle mücadele için değerli metalleri ve türev işlemlerini yöneten kuralların kripto para birimlerine uygulanması ile yasa dışı fonları aklamalarının önlenebileceğine inandığını belirtti. Loeger, Bloomberg’e verdiği röportajda şunları söyledi:

“Kripto para birimleri, kara para aklama ve terörizm finansmanı ile mücadelede önemli derecede önem kazandı. Desteklediğimiz değişiklikler için bu önemli bir husustur. Daha fazla güven ve yatırımcı güvenliği istiyoruz.”

Avusturya, Portekiz ile görüşecek

Loeger, ilk madeni paraların menkul kıymetler olarak ele alınması gerektiğini belirtti. Operatörlerin mali denetçilerle dijital prospektüsler oluşturmasını ve kabul etmeden önce düzenleyici tarafından onay almalarını istedi.

Bununla birlikte Bitcoin’in sınırları olmayan doğasına dikkat çeken Loeger, Avrupa Birliği’nin kripto para konusunda uluslararası düzenleyici bir çerçeve izlemesinin hayati olduğunu söyledi. Bakan bu konuyu Cuma toplantısında, Portekiz’in maliye bakanı ile tartışmayı planladığını belirtti.

Avusturyalı düzenleyicilerden gelen bu açıklama, Optioment adı verilen Avusturya merkezli bir yatırım firmasının 10.000 yatırımcının 12.000 BTC’sini alıp ortadan kaybolmasından sadece 2 hafta sonra geldi.

Bununla birlikte, Avrupa’daki düzenleyiciler son günlerde kripto para birimlerini ve bunlarla ilişkili finansal birimleri de gözlemliyorlar.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin