Elon Musk, 'kişisel olarak ve Tesla ve SpaceX üzerinden' 5 milyar doların üzerinde Bitcoin'e sahip
Elon Musk, 'kişisel olarak ve Tesla ve SpaceX üzerinden' 5 milyar doların üzerinde Bitcoin'e sahip

Avukatlar’dan Elon Musk’a uyarı: Bitcoin tweetleri başına bela olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avukatlara göre Elon Musk’ın yaygın Twitter etkinliği onu SEC ile karşı karşıya getirebilir.

Hukuk danışmanları, Tesla CEO’su Elon Musk’ın Bitcoin etrafındaki sosyal medya faaliyeti nedeniyle ABD Güvenlik ve Borsa Komisyonu tarafından incelemeye alınabileceği konusunda uyardı.

Devasa Bitcoin alımı

Tesla, 8 Şubat Pazartesi günü bir SEC dosyasında 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığını ve yakında BTC ödemelerini kabul etmeye başlayacağını duyurdu. Kısa bir süre sonra, varlığın fiyatları 48.000 $’ın biraz üzerinde yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi.

Linklaters’ın ortağı ve SEC’in icra bölümünün eski şube şefi Doug Davison, İngiltere’nin Telegraph gazetesine şunları söyledi:

“CEO’nun Tweetlerine, Bitcoin fiyatlandırmasına ve son dönemdeki dramatik piyasa hareketlerine odaklanıldığında, SEC’in buradaki gerçekler ve koşullar hakkında sorular sorması şaşırtıcı olmaz,”

Avrupa Merkez Bankası’nın eski başkan yardımcısı Vitor Constâncio, “SEC’in bu konuya bakacağı” sonucuna varan düşünceyi yineledi.

SEC ve Emtia Vadeli İşlem Ticaret Komisyonu, piyasa manipülasyonundan şüphelenmeleri durumunda araştırma yapma imkanına sahiptir.

Koin desteği

Musk, sosyal medya platformunda en yüksek seviyelere yükselen Bitcoin aktivitesine katkıda bulunan paylaşımlarda bulundu. DOGE, Musk’ın desteğinin ardından tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükseldi.

Tesla’nın Bitcoin’e olan kamuoyu baskısının ve Musk’ın 46,5 milyon takipçisine yaptığı etkileyici tweetlerinin bu son fiyat artışına katkıda bulunduğuna şüphe yok.

Musk, Twitter tartışmasına yabancı değil; daha önce Covid-19 ve fabrikalarından birinin kapatılmasıyla ilgili olarak platforma yanlış bilgi vermekle suçlanmıştı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin