Avrupaya 5,000 Yeni Bitcoin Atm’si (BTM) Geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusyada açılan ilk BTM ( Bitcoin Atm’si ) ile adını duyuran Bitlish, 5,000 yeni BTM ile Avrupayı donatmayı hedefliyor.

Avrupadaki BTM sayısının artışına rağmen, yapılan takas cirolarının istenilen düzeyle olmadığı görülüyor. Gerek masrafları, gerekse BTM’lerin tam olarak anlaşılamaması gibi sebepler, kullanıcıları online takas platformlarını kullanmaya itiyor.

Tüm bunları göz önüne aldığımızda, Birleşik Krallık merkezli şirketin Rusya’da kurduğu BTM’nin niye piyasa takipçilerini şaşırttığını anlayabiliriz. Bitlish, sektörden gelen şaşkınlık haberlerine rağmen durmamış; St. Petersburg’ta kurduğu ilk BTM’nin ardından bir BTM daha kurmuştu. Şirketin Rus ortağının verdiği karar sonucu, BTM’ler başkent Moskova yerine, Ortak Rus şirketin merkezinin bulunduğu, ikinci büyük şehir St. Petersburg’da kurulmuştu.

Bitlish duyurdu;

“Bu yıl Bitlish’ten daha fazla BTM haberi duymaya hazır olun; yalnızca 2017’de Avrupa çapında 5000 BTM kuracağız.”

Bitlish kuracağı BTM’leri kendi başına kurmuyor. Yerel şirketlerle ortak çalışan Bitlish, BTM’lerin kurulacağı lokasyonu bu şirketlerin kararına bırakıyor.

Bitlish’ten Max Grain verdiği röportajda bir sonraki hedeflerinin Güney Rusya olacağını; bunla yetinmeyip tüm Avrupa’ya BTM’ler kuracaklarını kaydetti.

Rusya’da kripto paraları ilgilendiren yasalara dair endişe duyup duymadığı sorulan Grain Rusya’da bu konuda yasal adımların en kısa süre içinde atılacağını tahmin ediyor. Grain önceliklerinin Avrupa olduğunu vurgulasa da şirketin ABD ve Latin Amerika’da ortaklarının bulunduğu biliniyor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin