Avrupalı banka SWIFT’i bıraktı, sabit kripto para birimine geçti!
Avrupalı banka SWIFT’i bıraktı, sabit kripto para birimine geçti!

Avrupalı banka SWIFT’i bıraktı, sabit kripto para birimine geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası stabilcoin fırtınasıyla kavruluyor. Lihtenştayn merkezli Bank Frick, uluslararası ödemelerde tüm dünyanın kabul ettiği SWIFT sistemini bıraktığını açıkladı. Banka bundan sonra USDC sabit kripto para birimini kullanacak.

Kripto para piyasası ve Blockchain’e tam geçiş

Bank Frick, 1998’deki kuruluşundan bu yana Avrupa’nın önde gelen Blockchain bankalarından birine dönüşerek kurumsal müşteriler, madenciler ve madencilik firmaları için kripto ticareti ve velayet hizmeti verdi. Banka son açıklamasında SWIFT’i bırakarak USDC’ye geçtiğini ve kripto para piyasası ile Blockchain dünyasına tam entegrasyona başladıklarını duyurdu.

Bank Frick’in Blockchain bankacılığı başkanı Stefan Rauti yaptığı açıklamada şöyle söyledi:

USDC’ye geçişimizle müşterilerimizin USD ödemelerinin hızlı ve token bazlı işlenmesini sağlıyoruz. Klasik SWIFT prosedürüne kıyasla işlem süresi önemli ölçüde azalıyor.

SWIFT sabit kripto para birimlerinin büyümesiyle darbeye uğradı

Dünya Çapında Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Derneği veya diğer adıyla SWIFT, 1970’lerdeki kuruluşundan bu yana büyük finansal kurumlar tarafından kullanılan devasa bir ödeme çözümü. Bununla birlikt, kripto para birimlerinin ortaya çıkmasının ardından (özellikle sabit kripto para birimleri) SWIFT, sert bir dirençle karşılaştı.

Coinbase ve fintech firması Circle arasındaki bir iş birliği sayesinde başlatılan USDC, fiat para biriminin dijital bir varlık ile istikrarının sağlanması prosedürüne dayanıyor. USDC, ABD dolarına 1:1 oranında sabitlenmiş durumda.

Circle kurucu ortağı ve CEO’su Jemery Allaire’ye göre, Bank Frick’in USDC hamlesi finansal kurumlar arasında büyüye bir trendin bir parçası.

Allaire:

USDC’ye destek veren ve varlık transferlerinde alternatif bir yol sunan düzenlenmiş bankalar arasındaki trendin yükselmesini umuyoruz.

Yılın başından bu yana, USDC piyasa değerine 230 milyon doların üzerinde ekleme yaparak 750 milyon dolara ulaştı. Bu etkileyici yıllık büyümeye bakılmaksızın sadece 2020’de toplam piyasa değerine 5 milyar dolardan fazla ekleyen Tether’e (USDT) kıyasla bir düşüş var. Fakat gerçek dünya adopsiyonu bunu değiştirebilir.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin