Avrupalı araştırma şirketinden dikkat çeken Bitcoin araştırması:
Avrupalı araştırma şirketinden dikkat çeken Bitcoin araştırması: "Eşsiz bir varlık"

Avrupalı araştırma şirketinden dikkat çeken Bitcoin araştırması: “Eşsiz bir varlık”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avrupa’nın kripto odaklı yatırım şirketi Arcane Crypto’nun araştırma bölümü olan Arcane Research, son raporunda Bitcoin’in neden “mükemmel bir teminat varlığı” olduğunu açıkladı. Şirket, BTC’yi altın, emlak ve devlet tahvilleriyle karşılaştırdı.

Bitcoin neden mükemmel bir teminat varlığı?

Arcane Crypto, Norveç’in önde gelen kripto para birimi uzmanı Torbjørn Bull Jenssen tarafından yönetiliyor ve şu anda Stockholm, Londra ve Oslo dışında faaliyet gösteriyor. Arcane Research’ün raporu (“Banking on Bitcoin: The State of Bitcoin as Collateral”) kripto borsası Bitstamp tarafından desteklendi.

71 sayfalık rapor, teminat piyasasının büyüklüğünden ve ilgili temel sorundan bahsederek başlıyor:

“Teminat için küresel pazarın değerinin, varlıklarda 20 trilyon dolara yakın olduğu tahmin ediliyor. Devlet tahvilleri ve nakde dayalı menkul kıymetler, şu anda iyi işleyen bir teminat piyasasının en önemli parçalarıdır. Bununla birlikte, yeniden varsayımın bir bütün olarak finansal sistemde sistemik bir risk yaratması nedeniyle büyüyen bir zayıflık var. Teminatın artan yeniden kullanımı, bu varlıkları risksiz olmaktan uzaklaştırıyor ve mali piyasaların potansiyel istikrarsızlığını ve birçoklarının kabul etmek isteyeceğinden daha kırılgan olduğunu gösteriyor.”

“BTC eşsiz çözümler sunuyor”

Arcane Research daha sonra Bitcoin’in “benzersiz özelliklerinin” onu nasıl ideal bir teminat varlığı haline getirdiğini açıklıyor:

“Bitcoin’in özellik kombinasyonu, diğer varlık sınıflarından farklıdır: Hem karşı taraf riski hem de kredi riski olmayan bir varlıktır. Tüm dünyada yılın 365 günü 24/7 işlem yapılabilir. Ek olarak, dünyanın gördüğü en taşınabilir varlıktır. Bitcoin dünyanın her yerine anında, neredeyse hiçbir ücret ödemeden, günün herhangi bir saatinde, yılın herhangi bir gününde aktarılabilir. Bugün başka hiçbir varlık bu özelliklerle eşleşemez ve bu da Bitcoin’i gelecek için mükemmel bir teminat varlık haline getiriyor.”

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin