Yatırım firmasından 2030 için çok çarpıcı Bitcoin tahmini!
Yatırım firmasından 2030 için çok çarpıcı Bitcoin tahmini!

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi: “Bitcoin, mali krizin bir sonucu.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Benoît Cœuré, Bitcoin’in “mali krizin bir sonucu” olduğunu ancak Blockchain’in umut verici bir teknoloji olduğunu belirtti. Benoît Cœuré, İsviçre Uluslararası Yerleşmeler Bankası (BIS) tarafından düzenlenen Ekonomi Kongresi’nde yaptığı açıklamada bu iddiayı dile getirdi. Cœuré, Bitcoin

Perşembe günkü Ekonomi Kongresi’nde konuşan Cœuré, kripto paralarla ilgili artan farkındalığa ve bunların daha geniş çaplı bir konunun parçası olarak kullanılmasına dikkat çekti. Cœuré aynı zamanda Ödemeler ve Piyasa Altyapıları Komitesi’nin de başkanı olarak görev almakta.

Cœuré, Bitcoin ve kripto para birimleri ile ilgili öngörüsünü açıkladı

Cœuré ekledi:

Bitcoin son derece zekice bir fikirdi.

Ancak Cœuré, Blockchain teknolojisinin uzun vadede, Bitcoin’den daha iyi bir fikir olabileceğine inanıyor gibi görünüyor:

Ne yazık ki her zekice fikir iyi bir fikir değildir. Bitcoin’in fırsatları çok fakat problemleri de bir o kadar fazla. Agustín Carstens, Bitcoin’in bir balon, Ponzi şeması ve çevresel bir felaketin bir kombinasyonu olduğunu söylerken çeşitli sorunları iyi bir şekilde özetledi.

Bitcoin’in sorunlarına rağmen merkez bankaları, merkez bankası destekli dijital para birimleri (CBDC) ihraç etmek için dağıtılmış defter teknolojisinden faydalanıyorlar. Merkez bankalarının yüzde 69’u yakın gelecekte dijital para birimlerini, ulusal para sistemlerine yardımcı olmak için nasıl kullanılabileceklerini inceliyorlar.

Merkez bankalarının yaklaşık yüzde 57’sinin halihazırda CBDC’ler üzerinde çalıştığı iki ana potansiyel uygulama var. Birincisi özellikle bankalararası transferler gibi yüksek değerli işlemler, ikincisi ise günlük tüketiciler için daha genel işlemler.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin