Avrupa Birliği kripto para

Avrupa Birliği kripto para birimlerini düzenleyebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği’nin kripto paraları düzenleme olasılığına dikkat çekerek risklere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ünlü Bitcoin gibi kripto para birimleri, yatırımcılar ve halk için gittikçe popüler. Bununla birlikte, onları uluslararası ticarette kullanmak risk, değerleri garanti edilmiyor ve bu da özellikle yoğun spekülasyonlar üretiyor.

Dahası, kara para aklama ve diğer yasadışı faaliyetler için kullanılabilecek olması korkutuyor. Kripto para birimleri içeren dolandırıcılık vakaları Belçika Finansal Hizmetler ve Piyasalar Kurumu (FSMA) tarafından da tespit edildi.

Avrupa Birliği Komisyonu kriptolarla ilgili konferans düzenledi

Avrupa Komisyonu, sanal para birimlerinin geleceğini tartışmak üzere sektör temsilcilerini bir araya getiren bir konferans düzenledi.

Dombrovskis, kripto para birimlerinin yararları olduğunu vurguladı ve Avrupa’nın bu yeniliği rekabetçi kalmak için hesaba katmanın önemini vurguladı.

Başkan yardımcısı şöyle konuştu:

Ancak getirdikleri riskler ihmal edilmemelidir. Avrupa sadece uluslararası pazarda küçük bir paya sahip. Tüketicileri korumak için G20 ortaklarımızla çalışmak zorundayız.

Brussels Times

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin