Associated Press Blockchain tabanlı gazetecilik firması ile ortaklık kuruyor
Associated Press Blockchain tabanlı gazetecilik firması ile ortaklık kuruyor

Associated Press Blockchain tabanlı gazetecilik firması ile ortaklık kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Associated Press (AP) haber ajansı 28 Ağustos Salı günü yaptığı resmi bir duyuruya göre, Blockchain tabanlı startup firması Civil ile içerik lisanslama ortaklığı imzaladı. AP’nin fikri mülkiyet haklarını güvence altına almanın, etik gazeteciliği desteklemenin ve Blockchain teknolojisiyle içerik kullanımını takip etmenin yollarını araştırmakla ilgilendiği bildiriliyor.

Associated Press projede içerik sağlamadan sorumlu olacak

Projenin bir parçası olarak, AP ulusal ve uluslararası haberler de dâhil olmak üzere Civil’e içerik sunacak. Böylece haber ajansları bu platformda erişebilecek. AP içeriğine erişmek isteyen herhangi bir haber odası doğrudan AP tarafından lisanslanacak.

Ortaklığın bir parçası olarak AP, haber odalarını objektif ve doğru tutmak için bir teşvik aracı olarak hizmet eden CVL token’larına sahip olacak. AP’nin strateji ve kurumsal gelişimden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Jim Kennedy, ajansın dağıtık defter teknolojisi (DLT) konusundaki ilgisini şöyle açıkladı:

AP, yirmi yıldan uzun bir süredir yeni dijital bölgeye itiliyor. Civil, iyi bir gazeteciliğe olan bağlılığı keşfetmek ve ilgi uyandırmak için ilginç bir teknolojiyle yeni bir alan açıyor. Alanı büyütmeye ve yeni dijital yayıncılar kümesine verdiğimiz değeri göstermeye yardımcı olmaya hazırız.

1846’da kurulan ve merkezi New York’ta bulunan Associated Press, dünyanın en büyük haber ajanslarından biri. Ajans tarafından sağlanan 2016 verilerine göre AP, 106 ülkede 263 haber bürosu işletiyor.

Civil, gazetecilik endüstrisindeki mülkiyet haklarını ve içerik kullanımını izlemek için teknoloji geliştiren bir startup olarak faaliyet gösteriyor.

Diğer şirketler daha adil ve objektif gazetecilik uygulamalarını sağlamak için Blockchain teknolojisinden faydalanmaya çalıştı. Temmuz ayında, Adblock Plus geliştirici eyeo GmbH, Trusted News adında Blockchain tabanlı bir tarayıcı eklentisi olduğunu duyurdu. Eklentinin amacı, özellikle güvenilir haberleri ve hikâyeleri beyaz listeye eklerken sahte haberleri etiketlemek olarak açıklanıyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin