ASIC madencileri Ethereum Blockchaini'nde yasaklanacak
ASIC madencileri Ethereum Blockchaini'nde yasaklanacak

ASIC madencileri Ethereum Blockchaini’nde yasaklanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ASIC madencileri hakkında geçmişte sayısız tartışma yaşandı. Pek çok insan, onların zararlı olduğuna dair görüşlerini paylaştı ancak hiç kimse onların egemenliğine tam olarak itiraz edemedi. Bir grup insan, ASIC madencilerini madencilik teknolojisinde “apeks predator” olarak adlandırıyor. Bazı geliştiriciler madencilik çiplerinin doğrudan yasaklanması gerektiğini, diğerleri ise yeteneklerinin sınırlanması gerektiğini düşünüyor. ASIC madencileri Ethereum için bir risk mi?

Geçtiğimiz hafta, Ethereum Vakfı güvenlik şefi Martin Holst Swende, ASIC madencilerinin görevden alınması konusundaki desteğini paylaştı. Swende, Ethereum platformundan herhangi bir ASIC madencilik donanımının hızlı bir şekilde kaldırılmasını tamamen desteklediğini söyledi. Martin şu anda Ethereum platformundaki kod değişikliklerinin Blockchain’e hiçbir şekilde zarar vermemesi için çalışıldığını ifade etti.

ASIC madencileri Ethereum Blockchain ağına zarar veriyor

Martin Holst, bu görüşleri dile getiren tek teknoloji uzmanı değil. Çoğu kişi, yongaların Blockchain’de kesinlikle yeri olmadığını düşünüyor.

Geliştiricilerle ilgili en büyük sorunlardan biri, ASIC madencilerinin Blockchain’de kâr eden katılımcı sayısını inanılmaz ölçüde azaltacağı.

Yükseltme, aylardır geliştirilmekte ve geliştiriciler hala en çok dikkat edilmesi gereken konular üzerinde tartışıyor. Beklenmeyen sorunlar ortaya çıkmazsa, güncelleme 9 Ekim’de Ethereum testnet Ropsten’de yayınlanacak. Yaklaşık hesaplamalara göre güncelleme 4,2 milyon blok civarında gerçekleşecek.

Bazı uzmanlar ise bu duruma tamamen “anti-ASIC madencileri” olarak yaklaşmıyor. Bazı teknoloji uzmanları, çipleri savunurken her GPU’nun madencilik için kullandıkları bir ASIC olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor. Ancak yine de birçok kişi, bu tür ifadelere katılmıyor ve ASIC dostu görünümler istemiyor.

coinstaker

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin