Artık ödeme seçeneği olarak otobüs şirketleri Bitcoin kabul ediyor!
Artık ödeme seçeneği olarak otobüs şirketleri Bitcoin kabul ediyor!

Artık ödeme seçeneği olarak otobüs şirketleri de Bitcoin kabul ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paraların benimsenmesi, faaliyet alanından bağımsız olarak, dünya çapında hızlı adımlarla genişliyor. Brezilya merkezli iki taşımacılık şirketi, Bitcoin’i ödeme olarak kabul etmeye başladı. Bu sayede artık ödeme seçeneği olarak otobüs şirketleri Bitcoin kabul ediyor!

Brasil Sul ve Viaçao Garcia şirketleri artık Bitcoin’i kabul ediyor

Bunlar kendi faaliyet alanlarını pazardaki gereksinimlere uyarlanmış olan ilk şirketler. İki şirketten biri 800’ün üzerinde otobüse sahip, diğeri ise ülkenin en modern filosuna sahip olduğunu söylüyor. GBS, Brasil Sul ve Viaçao Garcia’nın bir parçası olan şirketler, 6 Haziran’dan itibaren web sitelerinde ödeme ile ilgili değişiklikleri yaptı. Şirketler ülkede, kripto paralara dayalı ödemeleri kabul eden ilk yolcu taşımacılığı grubu olduklarını belirterek, konuya yönelik şu açıklamayı yaptılar:

Başlangıçta, bugün piyasadaki en popüler kripto  para birimi olan Bitcoin’i (BTC) kullanmayı tercih ettik. Ayrıca Temmuz ayına kadar, iki kripto para daha kabul edileceğiz: Bitcoin Cash ve Litecoin.

Artık ödeme seçeneği olarak otobüs şirketleri Bitcoin kabul ediyor!

Viaçao Garcia, 1934’ten beri piyasada olup, yıllardır Brezilya’nın en büyük beşinci taşımacılık şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Şirketin internet sitesinde, 800’den fazla otobüsün modern filosunun ayda 5,5 milyon kilometre yaptığı ve Brezilya’nın en yeni ve en modern filosuna sahip olduğu belirtiliyor. Şirketlerin web siteleri aracılığıyla yaptıkları açıklamalara göre, müşteriler Bitcoin kullanarak biletlerini ödemeyi tercih ettiğinde, cüzdanını açmalı ve site ekranında görünen kodu taratmalı, sonra işlemi onaylamalı. Ödeme ve teslimat bilgilerini tamamlamak için müşteri e-posta adresi aracılığıyla bileti alacak. GBS’nin başkan yardımcısı Estefano Boiko Junior, şirketin faaliyetlerinin kripto paraların kabul edilmesiyle genişleyeceğini belirtiyor.

Coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin