Solana tabanlı merkezsiz müzik uygulaması Audius, yepyeni bir NFT özelliğiyle geliyor
Solana tabanlı merkezsiz müzik uygulaması Audius, yepyeni bir NFT özelliğiyle geliyor

Artık müzik sektörüne de Blockchain teknolojisi hakim

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Audius, merkezi olmayan Blockchain teknolojisi temelli bir müzik paylaşım platformudur. Audius, A Serisi fonlama turunda 5,5 milyon dolar topladı. Bu fon, Çarşamba günü Audius tarafından açıklanan General Catalyst ve Lightspeed Capital tarafından yönetildi.

Audius, müziğe ait bir Blockchain teknolojisi temelli platform olmak istiyor

Audius, SoundCloud gibi, hayranların ve sanatçıların doğrudan etkileşimine izin veren, müziğe ait bir platform olmayı planlıyor. Audius, sanatçıların fikri mülkiyeti Mp3 üzerinde daha fazla kontrol sağlayarak SoundCloud ve diğer rakipler üzerinde üstünlük elde etmeyi amaçlıyor. Sanatçı müziği söz konusu olduğunda daha üst düzey kontrol, Bockchain platformunun kullanıcısıdır.

Startup’ta yer alan bireyler arasında BitTorrent baş mimarı Greg Hazel, Augur’un kurucu ortağı Jeremy Gardner ve bu sene bir Blockchain Trend Müzik festivaline başkanlık edecek olan DJ/elektronik dans müzisyeni 3LAU yer alıyor. Ayrıca 3LAU olarak bilinen Justin David Blau, sanatçıların içerik dağıtıcılarını yürütmede rol almasının önemli olduğunu söyledi.

“Sanatçılar müzik paylaşımı için bu tarz platformlara ihtiyaç duyuyor.”

3LAU, Blockchain teknolojisinin müziğe uygulanmasının önemini şu sözlerle ifade ediyor:

Sanatçılar müzik paylaşımı için içeriğe katkıda bulundukları platformlara ihtiyaç duyuyor. Blockchain temelli Audius’un Araba Müzikleri platformu, merkezi olmayan oylama temelli yönetişim ile bunu yapabilmelerini sağlıyor. Bir sanatçı olarak, bunu son derece çekici buluyorum.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin