Amerika’dan sonra bir ülke daha Bitcoin ETF’ini bu hafta başlatıyor
Amerika’dan sonra bir ülke daha Bitcoin ETF’ini bu hafta başlatıyor

Arjantin Bitcoin işlem hacmi rekor kırdı: Sizce nedeni ne olabilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Amerika ülkesi Arjantin son yıllarda ciddi ekonomik sıkıntılar yaşıyor. Zaten makro ekonomik anlamda birçok problemle mücadele eden Arjantin ekonomisindeki kriz, Covid-19 salgını ile iyice derinleşti. Geçtiğimiz hafta Arjantin Bitcoin işlem hacmi tarihi rekoruna imza attı. Ekonomide yaşanan belirsizlikler Arjantinli vatandaşları Bitcoin almaya itiyor.

Arjantin Bitcoin işlem hacmi rekor kırdı

Arjantinli vatandaşların Bitcoin (BTC) almaktan başka çareleri yok. Ülke içerisinde artan enflasyon oranları karşısında ülke vatandaşları gelir ve birikimlerindeki değer kaybını önlemek istiyor. Ancak Arjantinliler peso ’ya göre daha istikrarlı olan dolar ve euro gibi döviz satın alamıyor. Arjantin yönetimi geçtiğimiz yıl dolar ve döviz alımı üzerinde ciddi engeller ve kota koydu.

Geçtiğimiz hafta Arjantin’de Bitcoin işlem hacmi 101 milyon peso’yu geçti. Ulaşılan bu değer bir önceki rekorundan 31 milyon peso daha fazla. Yani krizdeki Arjantinliler çareyi Bitcoin almakta buldu. Kısaca Arjantinli tasarruf sahipleri sığınılacak güvenli bir liman olarak BTC’ye güveniyor.

Küresel ölçekte ABD ve Avrupa merkez bankaları başta olmak üzere çoğu merkez bankasının Korona Salgını ile mücadele için düşük faiz ve yüksek likidite politikası belirlemesi, para birimlerinin değer kaybetmesine yol açıyor. Küresel para politikalarının etkisi ile arzı daha kıt olan altın son 11 yılın rekorunu kırarak ons değeri 1,800 doları geçti.

Altın lehine gelişen piyasaların Bitcoin fiyatlarını da olumlu etkileme ihtimali var.

Capital

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin