Araştırma: Kripto para kullanıcıları BTC’lerini nasıl saklıyor? 
Spark Cüzdanı Android mobil uygulamasında kullanılacak

Araştırma: Kripto para kullanıcıları BTC’lerini nasıl saklıyor? 

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir doktora adayının Reddit üzerinde başlattığı anket, kripto para sahiplerinin Bitcoin saklama alışkanlıkları hakkında bazı dikkat çeken bilgiler ortaya koyuyor.

Araştırmaya göre çoğu kripto para sahibi, Bitcoin’lerinin çoğunu donanım cüzdanlarında saklıyor. Bu kişiler özel anahtarlarının bir yedeğini ise bir kağıtta tutmayı tercih ediyor.

Katılımcıların yüzde 44’ü donanım cüzdanı kullanıyor

Reddit kullanıcısı “gunnaj”, doktora tezinin bir parçası olarak anketin sonuçlarını 30 Nisan’da Reddit’e gönderdi. Doktora öğrencisi, 339 kişiye Bitcoin (BTC) güvenliği ile ilgili, kripto sahiplerinin özel anahtarlarını nasıl sakladıklarına odaklanan beş soru sordu.

Katılımcılar arasında yaklaşık 158 kişi, BTC varlıklarını Ledger, Trezor ve BitLox gibi donanım cüzdanlarında sakladıklarını belirtti. Donanım cüzdanları kullanıcıların hem kripto cüzdanlarını hem de özel anahtarları saklayabiliyor.

Siber güvenlik aynı zamanda gunnaj’ın tezinde tartışılan bir konuydu. Ankete katılanların yaklaşık %88’ini oluşturan 238 kişi, anahtarlarının yedeklerini bir kağıt parçasına yazarak sakladıklarını söyledi.

Kripto para cüzdan kodları nasıl saklanmalı?

Kripto para endüstrisinde artık varlıkların saklanabileceği onlarca seçenek var. Binance CEO’su Changpeng Zhao, bir süre önce borsaların kripto para tutmak için kodları bir kenara yazmaya göre iyi bir seçenek olduğunu söylemişti.

Kağıda yazmak gibi eski tarz bir güvenlik yönteminin kullanılması elbette tercih edilebilir zira günümüzde borsalar hack saldırılarına karşı ne kadar korunursa korunsun bir gün kurban gidebiliyorlar. Ancak anahtarları fiziksel olarak depolamanın da kendine göre riskleri var. Yıllardır bu sebeple binlerce BTC kayboldu.

Ancak anahtarlar güvenli bir şekilde tutulduğunda ve yedeklendiğinde,“kaybolsa” bile umut olabilir. Özel anahtarlarını içeren bir zip dosyasının şifresini kaybeden bir Rus vatandaşına yardımcı olan bir yazılım mühendisinin yaklaşık 300.000 doları geri kazandırdığı biliniyor.

cointelegraph

Halving sonrasında Bitcoin çökebilir mi? Uzmanlar yanıtladı


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin