featured

Aptos (APT) boğaları nihayet 270 günlük direnci kırdı: Yükseliş nereye kadar devam edebilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Aptos (APT) fiyatı, 21 Ekim tarihinde uzun vadeli alçalan direnç trend çizgisinden çıkış yaptı. Bu hareket sonucunda da 5,65 dolar seviyesini geri kazanmayı başardı.

APT için günlük Göreceli Güç Endeksi (RSI) de yükseliş eğilimi gösteriyor. Günlük RSI, 50’nin üzerinde ve artmaya devam ediyor. Bu da yükseliş eğiliminin bir süre daha devam edebileceğinin bir işaretidir.

Yukarı yönlü fiyat tahminine rağmen, altcoin’in 5,22 doların altında bir kapanış yapması durumunda ayılar oyuna geri dönecek ve yeniden düşüş başlayacaktır.

Yatırımcılar bu fiyat hareketini ilgiyle takip ederken kripto piyasasındaki yeni projeleri de gözden kaçırmak istemiyor. Eğer siz de yeniliklere açık bir portföye sahipseniz ve bu heyecana ortak olmak isterseniz Launchpad XYZ projesine de bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Aptos (APT), 21 Ekim’deki uzun vadeli azalan direnç trend çizgisinden bir çıkış yaparak 6,41 dolara kadar yükseldi. Bir kırılma gerçekleşmeden önce oldukça kritik olan 5,65 dolar seviyesini geri kazandı. Son yükselişin ardından yatırımcıların güvenini kazanan APT, yukarı yönlü hareketine devam edebilecek mi?

Aptos (APT) 270 gündür geçerli olan direnci kırdı

APT fiyatı, 24 Ocak’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20,40 dolara ulaştığından beri alçalan direnç çizgisinin altına istikrarlı bir düşüş yaşıyordu. Bu hareket sonucunda altcoin’in fiyatı 11 Ekim’de 4,70 dolara kadar geriledi. Yani 258 günde %77 oranında bir değer kaybı yaşadı.

Bu dönemde birçok kez yükseliş girişimlerinde bulunsa da genellikle büyük bir hareket gerçekleştirme konusunda başarısız oldu. Ancak boğalar, denemekten vazgeçmedi ve nihayet 21 Ekim tarihinde başarılı bir çıkış gerçekleştirdiler. APT fiyatı, 21 Ekim’deki alçalan direnç trend çizgisini kırdı ve yeni bir ralli başlattı. Bu direnç çizgisi oldukça kritik bir öneme sahip çünkü, 270 gündür geçerliliğini koruyordu.

Bu kırılmanın ardından altcoin, kısa bir süre sonra 5,65 dolarda bulunan direnç noktasını geri aldı.

Aptos (APT)

Günlük grafiğe bakıldığında da olumlu bir görünümün mevcut olduğu söylenebilir. Özellikle Göreceli Güç Endeksi (RSI)’nin yükselişte olması yatırımcılara ayrı bir güven verdi. RSI, yatırımcıların bir piyasanın aşırı alım veya aşırı satım durumunu değerlendirmek ve bir varlığı biriktirip biriktirmeyeceklerine karar vermek için kullandıkları bir momentum göstergesidir.

50’nin üzerindeki okumalar yükseliş eğilimine işaret ederek, boğaların hâlâ avantajlı olduğunu gösterir. 50’nin altındaki okumalar ise tam tersini, yani avantajlı olan tarafın ayılar olduğunu gösterir.

Aptos durumunda ise RSI göstergesi şu anda 50’nin üzerinde ve artmaya devam ediyor. Bu da yükseliş eğiliminin başka bir göstergesidir. Gösterge aşırı alımda olsa da yaklaşan bir düşüşe dair uyarı verecek herhangi bir işaret yok.

APT fiyat tahmini: Artış ne kadar sürecek?

Teknik analistler, yinelenen uzun vadeli fiyat modellerini ve yatırımcı psikolojisini belirlemek için Elliott Wave teorisini kullanır. Bu, yatırımcıların bir trendin yönünü belirlemesine yardımcı olur.

En muhtemel dalga sayımı şu anda yükseliş yönünde ve APT fiyatındaki kırılmayı doğruladı. Son analiz, APT fiyatının beş dalgalı yukarı yönlü hareketin dördüncü dalgasında olduğunu gösteriyor. Üçüncü dalga ise uzadı ve birinci dalganın 2,61 katı uzunluğunda.

Dördüncü dalga düzeltici olduğundan, altcoin’in 0,382-0,5 Fib geri çekilme destek alanına doğru yani 5,65 dolar ile 5,80 dolar arasına bir düşüş yaşaması muhtemel.

Fibonacci geri çekilme seviyeleri teorisine göre, bir yönde önemli bir fiyat değişikliği gerçekleşmesinin ardından, trendin aynı yönde harekete devam etmeden önce kısmen önceki fiyat seviyesine dönmesi beklenir.

Düzeltme tamamlandıktan sonra APT, bir sonraki en yakın direnç noktası olan 7,60 dolar seviyesine yükselerek süreçteki beşinci dalgayı tamamlayabilir. Bu da mevcut fiyattan %26 oranında bir yükseliş gerçekleşebileceği anlamına gelmektedir.

Bu yükseliş yönlü APT fiyat tahminine rağmen, birinci dalganın en yüksek seviyesi olan 5,22 doların altına bir düşüş gerçekleşmesi durumunda Elliot Wave teorisinin kurallarını ihlal edeceği için yükseliş tezini geçersiz kılacaktır.

Bu durumda altcoin’in fiyatı %21 oranında bir düşüş yaşayarak 4,70 dolarda bulunan destek noktasına bir düşüş gerçekleştirebilir.

Web 3.0 dünyasına kolay bir giriş için: Launchpad XYZ

Web 3.0’un geleceğini merak eden birçok kullanıcı, son dönemlerde yapay zeka, blockchain ve NFT teknolojilerini yakından takip ediyor. Bu nedenle, kripto sektöründeki yatırımcılar, Web 3.0 ile uyumlu projelere ilgi gösteriyor ve yatırım yapıyor. Bu büyüleyici dünyada, Launchpad XYZ platformu ön plana çıkıyor ve sahip olduğu parlak gelecek sebebiyle yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Launchpad XYZ, sahip olduğunuz token’ları veya NFT’leri kendi bünyesinde saklamayan merkeziyetsiz bir platform sunar. Kripto sektöründeki Web 3.0 odaklı projeleri karşılaştırdığımızda, Launchpad XYZ’nin kullanımının oldukça kolay olduğunu söyleyebiliriz. Launchpad XYZ aynı zamanda eğitime önem verir ve Web 3.0 ile ilgilenen kullanıcılara nasıl kazanç elde edebileceklerini öğrenmeleri için çeşitli eğitimler ve etkinlikler sunar. Bu projenin bir parçası olmak isteyenler ise çok kolay bir şekilde erişim sağlayabilir. Hemen ön satışa katılarak kripto piyasasındaki bu yenilikçi dünyaya hızlı bir giriş yapabilir ve heyecana ortak olabilirsiniz.

Launchpad XYZ ön satışına katıl

BeinCrypto


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin