Steve Wozniak: “Bitcoin de hiçbir şekilde kontrol yok.”
Steve Wozniak: “Bitcoin de hiçbir şekilde kontrol yok.”

Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak: “Kripto para ve Blockchain bana bilgisayarların ilk günlerini hatırlatıyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, Bitcoin, kripto para ve Blockchain hareketinin ona bilgisayarların ilk günlerini hatırlattığını söylüyor.

Steve Wozniak: “Bitcoin de hiçbir şekilde kontrol yok.”

Los Angeles’taki Crypto Invest Zirvesi’nde konuşan Wozniak, Bitcoin’in dijital altın olduğunu tekrar vurguladı ve Blockchain teknolojisine neden bu kadar önem verdiğini açıkladı. Wozniak, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bitcoin örneğine altın olarak bakabilirsiniz. Ve aynen öyle. Aman tanrım, hiçbir yerde kontrol yok. Ve gerçekten işe yarıyor. İnsanlar, ilk günlerde küçük bilgisayarlar için “Bu bir işe yaramayacak.” dedi. Büyük bir şirket buna yatırım yapmaz. Şirketim Hewlett Packard beni beş kez reddetti…

Wozniak, konuya yönelik açıklamalarına Blockchain’i anlatarak devam diyor:

Bitcoin gerçekten dikkatimizi Blockchain’e yöneltti. Tüm avantajlar var çünkü hiçbir yaratıcı yok, sahip yok, burada hiçbir şirket yok, merkezi kontrol yok. Böylece dikkatimizi çekti. Ve dünyada gittiğim her yerde, hayatta farklı uygulamalar geliştiren çok sayıda insana rastlarım. Bu nedenle yaşamımızda yaptığımız şeyler artık Blockchain’de olacak.

Apple’ın kurucu ortağı: “Bu teknolojinin benimsenmesi zaman alacak ve her proje başarılı olamayacak.” Wozniak ayrıca, kişisel bilgisayarların ilk günlerinden bahsetti ve şunları söyledi:

Bitcoin ve Blockchain, kişisel bilgisayarların ilk günlerine beni geri götürüyor, buradaki işletmeler hiçbir şeyin değmeyeceğini düşünüyordu. Ve birçoğumuz, “Bilgisayarlarımız varsa, farklı bir dünya olacak” dedik. Ve çok heyecanlı bir zamandı. Bir bilgisayar size daha fazla yetenek verebilir. Bir kişiyi olduğundan daha yetenekli yapabilir. Bir programı ile şirketin sorunlarını çözebilir ve şirketin onları çözmesine izin verebilir.

Ana akım benimseme konusunda Wozniak, yıkıcı ve radikal yeni teknolojinin benimsenmesinin zaman alacağını ve her projenin başarılı olamayacağını söylüyor. Wozniak, konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Benimsenmeyi gerçekten görüyor musunuz? Yavaş yavaş oluyor, ama bu ilk günlerde tüm internet uygulamaları için geçerliydi…

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin