tokenize
Dünyanın en büyük hisseleri Ethereum Blockchain’inde tokenize oluyor

Apple, Google, Facebook, Amazon, Tesla gibi hisseler Ethereum Blockchain’inde tokenize oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Estonya merkezli yeni bir girişim, bu pazartesi günü başlayan tokenize edilmiş hisse senetlerinin alım satımına izin vermeye başlayacaklarını belirtti.

DX.Exchange’de Operasyon Direktörü Amedeo Moscato şu ifadeleri kullandı:

Biz, DX.Exchange’te, dünyanın ilk düzenlenmiş ve dijital hisse senedi borsasını başlatıyoruz! Birbirine bağlı Piyasalar, her biri gerçek hisse senetleri ile bire bir oranında desteklenen dijital hisse senetleri hayata geçiyor.

Akıllı sözleşmeler ve Ethereum’un ağında geliştirilen ERC20 tokenleri, bu hisse senetlerini temsil edecekler. Satışa sunulan tokenler, NASDAQ, NYSE, Hong Kong Borsası ve Tokyo Menkul Kıymetler Borsası gibi büyük borsalarda işlem gören halka açık şirket hisselerine dayanıyor.

Dijital hisse senetleri ile ilgilenen her bir Dx.exchange müşterisinden, Dijital Hisse Senetleri alım/satımı için MPS ile bir sözleşme imzalaması sonrası onaylaması talep edilen MIFID 2 uyumlu şartlar&Koşullar ile ek bir küçük onay formunun doldurulması isteniyor.

MPS (MarketPlace Securities Ltd), token sahipleri adına hisse senetlerinin güvenli şekilde saklanması faaliyetlerini yürütecek. Dijital hisse senetleri kaldıraçlı CFD’ler gibi olmadığından, token sahiplerinin taşıma maliyetleri olmayacak. Her token 1:1 oranında gerçek hisse payı ile desteklenecek. Bu paylar ayrı bir hesapta tutulacak.

Proje dolar yerine hisse sabitli bir stabil coin mantığını taşıyor

İşin özünde bir stabil coin mantığı olan bu varlıklarda dolar yerine hisse senet sabitli olduğu görülüyor. Bu durumda da stabil coinler için devamlı sorulan aynı soru akla gelebilir. Tokenlerin karşılığı olan hisse senetleri gerçekten tutuluyor mu?

Bu önemli merkezileşme seviyesi muhtemelen kayda değer düzeyde düzenleyici engeller anlamına gelir. Borsa, düzenlenmiş olduklarını söylüyor. Ancak bunun yanıltıcı olup olmadığı konusunda bir kesinlik bulunmuyor.

Hisse senetlerinin tokenize edilmesi ile ilgili soru işaretleri bulunuyor

Bazı soru işaretlerini beraberinde getiren bu projede ilk akla gelen bu menkul kıymetleri listeleyen herhangi bir borsaya kayıt yaptırmaları gerekliliğidir. Muhtemelen dünya genelinde serbestçe hareket edebilecek bir hisse senedi türevi (tokeni) için sayısız gereksinim ve başka komplikasyonlar olacaktır.

Diğer yandan SEC’in böyle bir projeye yaklaşımı da merak ediliyor.Ancak, SEC’in yargı yetkisinin Estonya merkezli bir şirket için geçerli olup olmadığı belli değil.

trustnodes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin