App Store kripto para uygulamalarında düzenlemeye gidiyor.
App Store kripto para uygulamalarında düzenlemeye gidiyor.

App Store kripto para uygulamaları konusunda düzenlemeye gidiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Diğer uygulama marketlerine nazaran çok daha sıkı bir politika izlediği bilinen App Store kripto para uygulamaları konusunda güncellemeye gitti.

Ülkeler için kripto para düzenlemeleri pek çok kez gündeme gelse de dünyanın en değerli şirketleri de bu endüstriye dair her gün yeni kararlar açıklıyor. Son olarak Apple, App Store’da bulunan kripto para uygulamalarına yönelik bir dizi yeni şartlar paylaştı. Kurallara uymayan uygulamaların uygulama marketinden silineceği belirtilirken, App Store kripto para uygulamalarına yer vermeyi sürdürecek.

App Store kripto para uygulamalarına dair kurallarını sıkılaştırdı

Apple’ın uygulama marketi App Store, 783.000‘den fazla oyun ve 2,3 milyondan fazla oyun dışı uygulama sunan popüler bir uygulama pazarı. Kısa bir süre önce bu platform kullanılarak indirilebilen kripto para uygulamaları ile ilgili yönergelerinin değiştiği duyuruldu. Haberler, yeni yazılım geliştiricilerinin, ücretsiz uygulamalarını yayınlamaya zorladıkları ve Apple’ı ikna etmeyi başardıkları yeni Geliştiriciler Birliği’ni izliyor.

Yeni kurallar, kripto para uygulamalarının cüzdanlar, ICO’lar, değişimler ve bulut madenciliği platformlarını içeren aşağıdaki tanımlama kriterlerine uyması gerektiğini açıklıyor. iPhone’un dijital para birimleri için yonga setini kullanan madencilik uygulamaları kesinlikle yasak ve yalnızca yazılımın cihazdan çıkarılması durumunda (Örneğin: Bulut tabanlı madencilik) izin verilecek.

Kurallarda şu ifadeler yer alıyor:

Cüzdan uygulamaları, bir kuruluş olarak kayıtlı geliştiriciler tarafından sunulmaları koşuluyla sanal para birimi depolamayı kolaylaştırabilir. Borsa uygulamaları, borsaların kendileri tarafından sunulmaları koşuluyla, onaylanmış bir borsa üzerinden kripto para işlemlerini veya aktarımlarını kolaylaştırabilir.

Bir diğer kural ise şu şekilde:

İlk Para Teklifi sağlayan ICO’lar, kripto para vadeli işlem sözleşmeleri ve diğer kripto-menkul kıymetler veya yarı-menkul kıymet alım satım işlemleri; yerleşik bankalar, menkul kıymetler şirketleri, vadeli işlem komisyonculuğu tüccarları (FCM) veya diğer onaylanmış mali kaynaklardan gelmelidir. Kurumlar, yürürlükteki tüm yasalara uymalıdır.

Beşinci kural köklü bir değişikliğe işaret ediyor

Buraya kadar bir sorun görünmese de beşinci kural, halihazırda App Store’da bulunan bazı uygulamaları etkileyebilir. Açıklamaya göre, görevleri tamamlamak koşuluyla para sunan uygulamalar artık yasak.

Bu kuraldan etkilenecek uygulamalar, şöyle açıklanıyor:

Başka bir uygulama indirmek gibi birtakım görevleri tamamlamak koşuluyla para sunan uygulamalar, sosyal ağlara post atan uygulamalar ve diğer kullanıcıları indirme yapmaya zorlayan uygulamalar, vb…

Apple, diğer uygulama marketlerine göre çok daha sıkı

Apple’ın kripto para birimleriyle ilgili App Store kurallarının Google Play gibi diğer uygulama marketlerinden çok daha sıkı olduğu biliniyor.

Halihazırda çok fazla sayıda olan kripto para uygulamalarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Ancak en son kurallar, App Store’da bulunan bazı uygulamaları ve gelecekte yayınlanmak isteyen uygulamaları etkileyecektir.

Gelecekte App Store kripto paralar hakkında nasıl bir yol izleyecek, hep birlikte göreceğiz.

Bitcoin News

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

App Store’da madenciliğe izin verdiği iddia edilen Calendar 2 uygulaması tepkiye sebep oldu

Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak: “Yalnızca Bitcoin saf dijital altındır.”

Apple borsa uygulamasına Ripple çiftlerini ekledi: XRP yükselişe başladı!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin