Kripto para birimleri konusunda erkekler, kadınları geçiyor
Kripto para birimleri konusunda erkekler, kadınları geçiyor

Anket: Rusların yarısı kripto para birimlerine yönelik bilgi sahibi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya’daki Gallup Derneği’nin bir temsilcisi olan Romir’in yaptığı bir araştırmaya göre, Rusya’daki nüfusun yaklaşık yüzde ellilik kısmı kripto para birimlerine yönelik bilgi sahibi. Ancak bunların sadece yüzde 13’ü kripto paralara ilgi duyuyor.

Kripto para birimleri konusunda erkekler, kadınları geçiyor

Anket, 1.500 Rus’un kripto paraları bir finansal ürün olarak benimsemeye istekli olduklarını ortaya koyuyor. Ankete göre, katılımcıların %31’i, kripto paranın ne anlama geldiğini biliyor, ancak kesin ve net bir şekilde kripto paraların işlevlerine yönelik bilgi sahibi değiller.

Anket sonuçlarına göre ilginç olan, daha yüksek gelir düzeyine sahip olanların ortalama göstergeden daha düşük olmasıydı. Bu da, Rusya’daki varlıklı bireylerin dijital para birimleri hakkında daha fazla okuryazar olmadıkları anlamına geliyor. Erkekler, dijital para birimleri konusunda kadınlardan iki kat daha fazla bilgiye sahip: kadınlar bu oran %9’iken erkeklerde %18’dir.

Rusya’da kripto paralar henüz önemli bir finansal araç değil!

Kripto para birimlerinin prensipleri hakkında en iyi bilgiye sahip olan grup, 18-24 yaş arasındaki kesim ve bu kesim ankete katılanların %27’sini oluşturuyor. Bu rakamı ankete katılanların %21’ini oluşturan 25-31 yaş grubundakiler izliyor.

Katılımcıların sadece %2’si kripto para birimlerine sahip ve %87’sinin ise bunları satın alma konusunda hiçbir bilgiye sahip değil. Romir’e göre bu, en azından Rusya’da kripto paranın henüz önemli bir finansal araç olmadığına işaret ediyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin