featured

Analistler Ethereum (ETH) tahminlerini paylaştı: İşte, fiyatın ne zaman 10,000 dolara ulaşabileceği

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum (ETH), yatırımcıların en çok ilgi gösterdikleri token’lardan bir tanesidir. Fiyat ile alakalı en çok merak edilen şeylerden bir tanesi ise 10,000 dolar seviyesine ulaşıp ulaşamayacağıdır. Peki bu hedef ne kadar gerçekçi?

Şu anda 2,000 doların üzerinde işlem gören ETH fiyatının 10,000 dolara ulaşması için değerini 5’e katlamaya ihtiyacı var. Ancak kripto piyasalarındaki yüksek volatiliteye rağmen gözde altcoin’in 10,000 dolara ulaşma ihtimali hâlâ var. İşte nasıl olduğu…

10,000 dolarlık tahmini genellikle fiyat artışlarıyla ilgisi olmayan küçük haberlere değil, grafik analizlerine dayanır. Bu tür haberler, daha doğru bir arka plan sağlamak amacıyla diğer bilgilerle birlikte dikkate alındığında genellikle faydalıdır.

Kripto para piyasasının her geçen gün büyüyen ve gelişen bir sektör olduğu göz önüne alındığına 2024 yılında yeni çıkacak olan coin’ler yoğun ilgi görüyor. Geleneksel yöntemlerden sıkılan yatırımcılar için, bulut madenciliğine getirdiği yenilikçi bakış açısı ile Bitcoin Minetrix alternatif bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Bu proje, geleneksel madencilik süreçlerinden kaçınarak Ethereum tabanlı bir akıllı sözleşme üzerinden bulut madenciliği kredileri kazanma imkanı sunuyor. Elde edilen krediler, Bitcoin Minetrix platformunda yakılarak madenciliğe dönüştürülüyor. Şu anda ön satış aşamasında olan Bitcoin Minetrix, 0,011 dolar gibi cazip bir fiyata sahip.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Ethereum (ETH) fiyatına ilişkin doğru tahminler nasıl yapılır?

Temel haber bilgilerinin Web3 alanındaki kısa ve hatta orta vadeli fiyat artışlarıyla ilişkili olmadığı defalarca kanıtlanmıştır. Bir ağın kaç tane ortaklığa imza attığı veya hangi yükseltmeleri gerçekleştiği oldukça küçük bir öneme sahiptir. Çünkü bir token genellikle daha geniş piyasa nasıl hareket ediyorsa o yönde hareket eder.

Yine de Web3 alanındaki bilgiler esas olarak projenin ömrü açısından faydalıdır. Bilindiği gibi güçlü temellere sahip olan blockchain’ler yatırımcılarına daha fazla güven verir ve iflas etme olasılıkları daha düşüktür. Fiyat tahmini yaparken öncelik grafik analizi ve daha geniş kripto ekonomisi olmalıdır. Bu analizler, kripto piyasasındaki diğer gelişmeler ile bir bağlam kurulduğu zaman anlam kazanır. Bunun en somut örneklerinden bir tanesini Ethereum Merge olayının ardından gördük. Analistler bu olayın ardından fiyatın yükselmesini bekliyordu ancak, fiyata neredeyse hiçbir etkisi olmadı.

Ethereum ETH 10,000 dolar

Yükseltme şüphesiz Ethereum’un ekosistemi için mükemmel bir teknik gelişme olsa da, fiyata olan etkisi çok daha uzun vadede olabilir. Çünkü Merge olayının hemen ardından ETH fiyat beklenenin aksine bir düşüş yaşadı.

Bu tarz haberler kısa vadeli yatırımcıları üzse de, uzun vadeli yatırımcılar için oldukça büyük öneme sahiptir. Analistler, temel haberlere dayanarak işlem yapmanın ve yakın vadede fiyat artışları beklemenin pek mantıklı olmadığını düşünüyor. Ayrıca Ethereum’un DeFi’nin evi olarak çok sağlam temellere sahip olduğunu zaten biliniyor.

Fiyat analizi

Temel bilgiler bir dereceye kadar yararlı olsa da, doğru fiyat tahminleriyle uğraşırken gerçekten yardımcı olan şey grafiklerdir. Temel haber bilgileri, insanların nereye yönleneceklerine karar vermeleri açısından yararlı olabilir. Örneğin, tüm gözler piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyatını yukarı çeken BTC spot onayı üzerindeyken, bunun neredeyse gerçekleşeceği biliniyordu. Dolayısıyla gözler hızla en büyük altcoin olan Ethereum’a çevrildi.

Yukarıdaki günlük grafik uzun ve durgun bir konsolidasyona işaret ediyor. Ancak %50 geri çekilme seviyesinin üzerindeki hareket, bunu yumuşak bir yükseliş trendine dönüştürüyor. Yani, aynı grafiğe farklı bir açıdan bakıldığında son derece umut verici göründüğü söylenebilir.

Daha uzun vadeli olarak haftalık grafiğe bakıldığında, aynı zamanda yükseliş formasyonu olan yuvarlak bir dönüş olduğu görülüyor. Bu görünüm aynı zamanda günlük grafikte de olduğu gibi fiyat artışının 2025’te 10,000 dolara doğru ivmelendiğini doğruluyor.

Popüler kripto analistlerine göre yükseliş trendinin hızlanması 3,525 dolar civarında başlayabilir. Bu hedefin 2025 yılında gerçekleşmesi bekleniyor. Bu seviyeye dokunulduğunda Ethereum’un fiyatı 3 kat bir artış ile 10,000 dolara yükselmenin yolunu açabilir.

Ethereum 2024 yılında nasıl performans gösterecek?

Bu yıl Ethereum’un fiyatı 3,000 dolar ile 4,000 dolar arasında işlem görebilir. Ancak mevcut koşullar göz önüne alındığında 3,000 dolar daha gerçekçi bir tahmindir. Piyasalardaki mevcut serbest düşüşe ve Solana bazlı kripto para birimlerinin artan popülaritesine rağmen, yıl boyunca ETH fiyatının yükselişte olabileceği düşünülüyor. Mesela, Bitcoin ETF onayının büyük ses getirmesinin ardından BTC fiyatının hâlihazırda kayda değer bir yükseliş ivmesi yaşadıktan sonra bir düşüş yaşaması beklenen bir olaydı.

Birçok analist, piyasa liderleri olan Bitcoin ve Ethereum’un 2024’te tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşabileceğini düşünüyor. Grafiklere bakıldığında, piyasanın en yüksek seviyeden alıp şimdi en düşük seviyeden satanları temizlediğini ve şu anda çok sayıda indirimli token mevcut olduğu söylenebilir. Yaşanacak potansiyel gelişmeler ile 2024 yılı kripto para piyasası için heyecan verici bir sene olacak.

2024 yılının öne çıkan yeni projelerinden bir tanesi olan Bitcoin Minetrix, bulut madenciliğini token’laştırarak işlemi basitleştiriyor. Kullanıcılar platformda $BTCMTX token’larını satın alabilir ve bunları stake ederek bulut madenciliği kredileri kazanabilirler. Aynı zamanda platform, kullanıcılara pasif gelir elde etme imkanı da sunuyor. Şu anda ön satış aşamasında olan bu projenin bir parçası olarak, yüksek potansiyelli bir projenin erken dönem yatırımcısı olmak mümkün.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

ETH için 10,000 dolar hedefi hâlâ geçerli

Özetle Ethereum’un fiyatı kolaylıkla 10,000 dolara yükselebilir. Bu büyük olasılıkla 2025 yılında gerçekleşecek. Büyük rallinin başlaması için ise ihtiyaç duyulan ilk hedef 3,525 dolar. Öncelikle mevcut ayı döngüsünden çıkılması, konsolidasyon aşamasının gelmesi ve ardından yukarı yönlü hareketin gerçekleşmesi bekleniyor.

ETH fiyatının 2024 yılı boyunca 3,000 dolar ile 4,000 dolar arasında işlem görmesinin beklenmesine rağmen, tek endişe verici nokta gözde altcoin’in 1,300 doların altına düşme ihtimaline sahip olmasıdır. Düşük bir olasılık olmasına rağmen dikkatli olmakta fayda var.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

 

Investinghaven


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin